Facebook Linkedin Twitter
Afvallen en uitstel gedrag: Afvallen en uitstel gedrag

Afvallen en uitstel gedrag

Uitstel gedrag? Van uitstel komt afstel. Een uitspraak die je vast wel eens hebt gehoord. Want we zijn vaak erg goed in uitstellen. Prettig, als je ergens goed in bent. Maar uitstellen kan je ook opbreken. Wat moet, dat moet immers?!

Eigenlijk moet ik nu boodschappen halen maar…ik heb geen zin.  Of, eigenlijk moet ik dat bedrijf nog even bellen…. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren, geen zin hebben. Geeft niets, we hebben nog voldoende in huis om de avond door te komen en wellicht heb ik morgen wel zin om die boodschappen te gaan halen en dat telefoontje kan morgen ook nog wel. Uitstellen kan in sommige gevallen prima, maar het wordt lastiger als je dingen blijft uitstellen en nooit in actie komt.

Gedrag veranderen

Gedrag is moeilijk om te veranderen. Vaak sluipen gewoontes erin en ben je je helemaal niet bewust van bepaald gedrag. Je doet gewoon wat je altijd doet. Ook bij aankomen en afvallen spelen gewoontes een grote rol. Je gedrag is van grote invloed op je gewicht en door je gedrag aan te passen verandert je gewicht, vaak positief. De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! nemen je gedrag dan ook altijd mee. Zij weten als geen ander hoe je je gedrag kunt veranderen.

Je gedrag aanpassen is lastig, het herkennen van bepaalde gedragspatronen ook. Door samen met een kindereetcoach aan de slag te gaan, leer je om objectief naar je eigen gedrag te kijken. En dat kan heel verhelderend werken. Misschien herken je het uitstellen bij jezelf namelijk helemaal niet.

Zo leer je je eigen valkuilen te herkennen, momenten waarop jij ”de fout” ingaat.bewegen goed voor gewicht kinderen

Afvallen is meer dan minder eten

Afvallen is veel meer dan minder eten. Met alleen minder calorieën kom je er niet. Je gedrag aanpassen, je leefstijl veranderen, weten waarom jij de dingen doet zoals je ze doet…. dat helpt om te bereiken wat je wilt.

Bij Spruitjes en Zo! weten we dat al lang en daarom werken we ook op een andere manier dan diëten. Bij onze begeleiding gaan we op een creatieve manier aan de slag. Door middel van leuke en creatieve opdrachten  leer je je gedrag te herkennen en…te veranderen! Want soms moet je veranderen om je doel te bereiken. Immers, als je altijd blijft doen wat je altijd deed, krijg je ook wat je altijd kreeg! Dus als je niet krijgt wat je wilt is het misschien tijd om eens op een andere manier aan de slag te gaan. Met de Spruitjes en Zo! manier misschien.

Bel ons vandaag nog op of stuur een mailtje. Want ”Van uitstel komt afstel!” Dus niets uitstellen vandaag, maar doen!

Interessant? Delen met je vrienden ››