Facebook Linkedin Twitter
Afvallen voor kinderen lastig: Afvallen voor kinderen lastig

Afvallen voor kinderen lastig

De kindereetcoaches van Spruitjes en zo! houden zich er dagelijks mee bezig. Kinderen en overgewicht. Helaas wordt overgewicht bij kinderen niet altijd herkent door ouders, en als het al wordt herkent vaak goed gepraat. “Ach, ze groeien er wel overheen.” Dat kan, maar dan is het wel noodzakelijk om het overgewicht aan te pakken. Door het eetpatroon te veranderen kunnen kinderen inderdaad over hun overgewicht heen groeien.Door niet meer aan te komen, maar het gewicht stabiel te houden verandert de BMI van het kind. De BMI zegt iets over de verhouding tussen de lengte en het gewicht van het kind.

Komt een kind niet aan, maar groeit het wel in de lengte dan zal de BMI gunstiger uitvallen. Het kind is dan als het ware toch afgevallen.

Overgewicht bij kind vaak niet herkent:BMI kinderen

We zeiden  het net al, overgewicht bij kinderen wordt door ouders vaak niet herkent. Het overgewicht bij de buurkinderen herkent men wel, maar het eigen kind wordt niet als te dik gezien. Dat is een trucje van moeder natuur. Wij ouders worden geacht ons eigen kind het mooist en het leukst te vinden. En dat doen we dan ook echt letterlijk, we zien sommige dingen gewoon niet. We herkennen overgewicht niet bij onze kinderen.

Dat is natuurlijk wel lastig. Want overgewicht bij kinderen leidt vaak tot overgewicht  op volwassen leeftijd als er niet wordt ingegrepen. Sterker nog, overgewicht bij kinderen kan zomaar uitgroeien tot obesitas.

Afvallen is voor kinderen erg lastig. Juist omdat ze nog in de groei zijn hebben ze veel voedingsstoffen nodig. Afvallen door te korten op voeding is dan ook niet verstandig. Zoals we al eerder in dit stuk schreven is het beter om voor gewichtsstabilisatie te gaan. Zorgen dat het gewicht niet stijgt maar stabiel blijft.

Verstandig is het wel om de groei en het gewicht van je kinderen in de gaten te houden. Ook verstandig om het eetpatroon van je gezin eens onder de loep te nemen. Eten jullie wel zo gezond als dat je denkt, of worden er regelmatig uitzonderingen gemaakt en staat er vaak patat op het menu. Of pizza, of andere snacks?

Kindereetcoach

Twijfel je, of wil je gewoon eens met iemand praten over het gewicht van je kind en het eetgedrag? Aarzel dan niet een maak een afspraak met een kindereetcoach van Spruitjes en Zo! Je hoeft niet meteen het gehele programma te volgen, gewoon een los consult om eens samen te overleggen behoort ook tot de mogelijkheden. Neem vandaag nog contact op met een kindereetcoach bij jou in de buurt.

Interessant? Delen met je vrienden ››