Facebook Linkedin Twitter
Afvallen voor kinderen, maak het SMART: Afvallen voor kinderen, maak het SMART

Afvallen voor kinderen, maak het SMART

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zijn gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongeren met overgewicht. Tijdens de trajecten die kinderen volgen stellen zij samen met het kind doelen. Doelen stellen bijvoorbeeld aan het begin van het nieuwe jaar is ons allen vast wel bekend. “Dit jaar ga ik afvallen, ga ik minder snoepen, meer tijd aan mezelf besteden, meer sporten… ” Iedere keer stellen we onszelf doelen, soms halen we ze, soms niet. Zeg eens eerlijk, van de doelen die je dit jaar hebt gesteld, hoeveel stonden er vorig jaar ook op je lijstje? De meeste doelen worden namelijk niet gehaald. Vaak haken we voortijdig af. Vaak komt dat omdat onze doelen niet SMART zijn.

SMART werkt!

SMART is een mooie manier om doelen zo te maken dat ze voor jou echt haalbaar zijn. Bij Spruitjes en Zo! leren we kinderen en jongeren ook altijd hoe zij hun doelen SMART kunnen maken. En dat dit de kans op het succes vergroot.

  1. Specifiek
  2. Meetbaar
  3. Acceptabel
  4. Realistisch
  5. Tijdsgebonden
  • Specifiek: Omschrijf het doel dat je wilt behalen zo uitgebreid mogelijk. Dus concreet en duidelijk.
  • Meetbaar: Zorg voor een duidelijke maat-staaf.
  • Acceptabel: Zorg ervoor dat je het doel accepteert.
  • Realistisch: Je mag de lat hoog leggen voor jezelf, maar zorg er wel voor dat het doel haalbaar blijft.
  • Tijdsgebonden: Zorg voor een startdatum en een einddatum, zo weet je precies wanneer je klaar bent.kindereetcoach biedt hulp bij overgewicht kinderen

Doelen stellen is niet voor iedereen iets vanzelfsprekend. Toch kan het je helpen om doelen te stellen. Het helpt je verder. In het geval van afvallen en gezond eten is een doel heel belangrijk. Waar wil je naar toe, wat wil je bereiken? Een goede coach kan je helpen je doelen helder te maken. Ook kan een goede coach je helpen je doel te behalen. Door je te motiveren, aan te moedigen, maar ook door je een spiegel voor te houden als je dat nodig hebt.

Wil jij graag afvallen en zoek je daarbij goede begeleiding dan kunnen de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! je helpen. Zij begeleiden zowel kinderen, jongeren als ook volwassenen naar een gezond gewicht. Neem gerust contact op.

Interessant? Delen met je vrienden ››