Facebook Linkedin Twitter
Afvallen voor kinderen

BMI kinderenAfvallen voor kinderen

Afvallen voor kinderen is nog niet zo eenvoudig als dat het lijkt. Dit komt omdat kinderen niet zo maar op dieet mogen worden gezet. Kinderen die willen afvallen hebben namelijk wel voedingsstoffen nodig. Dit omdat deze kinderen in de groei zijn. Groeien kost energie en die energie moet uit voeding worden gehaald. Hier ligt dus de moeilijkheid voor kinderen die moeten afvallen. Het lichaam heeft veel voedingsstoffen nodig. Er moet dus gegeten worden. Let wel gezond gegeten worden, want het kind heeft immers voedingsstoffen nodig.

Gewichtsstabilisatie

Afvallen voor kinderen is lastig, veel beter is het om te gaan voor gewichtsstabilisatie. Ofwel, zorgen dat het kind op gewicht blijft. Groeit het kind alleen in de lengte, dan zal als het gewicht stabiel blijft, het overgewicht afnemen. De BMI, de verhouding lengte gewicht zal weer meer in balans komen.

Oplossingsgericht

Afvallen wordt te vaak nog steeds geassocieerd met afzien. Minder eten, niet snoepen, kleine porties en heel veel dingen niet mogen. Ga je je richten op dingen die niet mogen dan worden deze dingen alleen maar erg interessant. Denk maar verleidingenaan het roze olifantje… Afvallen voor kinderen is al lastig maar als we ze dan ook nog een heleboel dingen gaan verbieden is de lol er helemaal snel af. Kinderen haken af en vervallen weer in hun oude gedrag omdat het nieuwe gedrag niet haalbaar bleek.

Maar wat dan wel? Bij Spruitjes en Zo! werken we oplossingsgericht. We gaan samen met het kind en ouders kijken naar wat het probleem is. Daar hebben we leuke materialen voor, die inzicht geven in het probleem. En, en dat is het allerleukste, inzicht geven in het eigen kunnen van het kind. Eigen kracht laten zien. Want afvallen voor kinderen is lastig, maar met de juiste tools kan het wel.

Afvallen is geen kwestie van minder eten, maar van anders eten. Anders denken en anders doen! Dat leren we ouders en kinderen bij Spruitjes en Zo!

een dikke voldoende voor je BMIAfvallen voor kinderen? Spruitjes en Zo!

Interessant? Delen met je vrienden ››