Facebook Linkedin Twitter
BMI kinderen en overgewicht: BMI kinderen en overgewicht

BMI kinderen en overgewicht

kinderen met overgewicht overzichtVrijwel dagelijks berekenen de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! voor veel kinderen hun BMI. De BMI berekening is anders dan de BMI berekening voor volwassenen. Maar wat is die BMI eigenlijk. En wat is er dan zo anders voor kinderen?

Je BMI zegt iets over de verhouding tussen je gewicht en je lengte. Het zegt ook iets over de gezondheidsrisico’s die je loopt. Is je BMI te hoog dan loop je meer risico. Je BMI is te hoog als je meer weegt dan past bij je lengte.

De meeste mensen weten wel hoe ze hun BMI moeten berekenen en op internet zijn er ook wel BMI meters te vinden. Wat veel mensen echter niet weten is dat de BMI meetmethode voor volwassenen anders is dan de methode die we voor kinderen gebruiken. En ook met de uitkomst moeten we anders om gaan. Heeft een kind een te hoge BMI dan moet er iets worden gedaan. Maar dat is beslist geen dieet!

Als de BMI te hoog is

Overgewicht bij kinderen is een groeiend probleem. Een te hoge BMI betekent overgewicht. Overgewicht en kinderen is geen goede combinatie. Door nu niet in te grijpen zal uw kind met overgewicht later een volwassene worden met obesitas. Indien er niet wordt ingegrepen bij kinderen met overgewicht zal het overgewicht alleen maar vergroten. Maar nogmaals, een dieet biedt bij een kind geen oplossing.

Kinderen zijn nog in de groei en dat is wel iets waar je rekening mee moet houden als een kind overgewicht heeft. Juist omdat het nog volop in de groei is, is de behoefte aan voedingsstoffen erg hoog. Afvallen is voor kinderen dan ook lastig. Maar juist dat in de groei zijn biedt ook mogelijkheden. Want groeit een kind in de lengte en blijft het gewicht op hetzelfde niveau (stabiel) dan zal de BMI van het kind naar beneden gaan.

Immers de lengte en het gewicht passen dan weer beter bij elkaar. Heeft je kind overgewicht is het ook verstandig om daar professionele hulp bij in te schakelen. Alle kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! hebben een gedegen opleiding en hebben de specialisatie Kind en Voeding behaald. Zij kunnen dus hulp bieden  en doen dat altijd op een leuke manier. Niet alleen door het geven van voedingsadvies, maar ook door het inzetten van diverse coaching materialen waardoor het eigen bewustzijn van het kind wordt gestimuleerd.

Zelf uw kind met een te hoge BMI op dieet zetten is dus niet aan te raden. Zoals gezegd, kinderen zijn volop in de groei en hebben om die reden behoefte aan veel en goede voedingsstoffen. Een dieet kort vaak op de stoffen en zorgt op die manier voor een tekort bij uw kind. Onze coaches weten precies wat uw kind nodig heeft en kunnen u helpen bij het vinden van een passende oplossing.

Hier vind u trouwens een link om de BMI van uw kind te berekenen. Is deze te hoog, neem dan zeker contact op met een van onze coaches.  www.bmikinderen.nl

Heb jij even gekeken naar de uitkomst van de gegevens van jouw kind en ben je er achter gekomen dat jouw kind een te hoge BMI heeft, neem dan contact op met een kindereetcoach van Spruitjes en Zo! Wij kunnen jullie helpen het gewicht weer op een gezond niveau te krijgen.

Interessant? Delen met je vrienden ››