Facebook Linkedin Twitter
buitenspelen in de winter: Buitenspelen in de winter

Buitenspelen in de winter

buitenspelen in de winter Kinderen horen lekker buiten te spelen, dat is goed voor ze. Zeker in een maatschappij waar overgewicht onder kinderen een probleem is,is het belangrijk dat we kinderen laten spelen. Ook in de winter. Maar steeds vaker winnen de pc en tv het van het grasveld. Zeker in de winter als het buiten koud en guur is, vermaken veel kinderen zich liever binnen. Jammer, want buitenspelen is echt gezond en zou iedere dag even moeten. Ze bouwen er weerstand mee op en het maakt ze sterker. De kindereetcaoches van Spruitjes en Zo! vinden buitenspelen heel belangrijk voor kinderen zeker als er sprake is van overgewicht. Daarom 5 redenen waarom je de kids juist wel naar buiten moet sturen in de winter:

1: We zeiden het net al, het is goed voor de weerstand.  Denk jij dat je kind sneller verkouden of grieperig zal worden doordat het de kou in gaat? Nee, het omgekeerde is juist waar. Veel frisse lucht en bewegen versterkt het immuunsysteem en verkleind zo de kans op ziek worden. Juist veel binnen zitten en weinig frisse lucht geeft virussen de kans toe te slaan. Dus hup, jas aan en lekker naar buiten.

2: Goed voor je spieren! Volgens experts moeten kinderen zeker een uur per dag echt bewegen. Dat is goed voor ze. Winterspelletjes, en dan de echte zoals schaatsen, sleetje rijden of skiën zijn daarom super goed. Ze zijn namelijk intensiever dan de zomer spelletjes die buiten worden gedaan. Daarom zorgen ze voor een beter conditie en meer spieropbouw. Niet te kinderachtig dus en hard aan de slag.

3: Nieuwe uitdaging! Hoe geweldig is het na een zomer vol voetballen,tikkertje en verstoppertje om nu compleet andere spelletjes te kunnen spelen. Want als het gras bevroren is en je dus niet kunt voetballen wordt je uitgedaagd iets anders te verzinnen. En als de sloot is dichtgevroren biedt dat ook mogelijkheden om eens iets anders te doen. Wie herinnert zich niet de ijsbanen die we maakten als het gesneeuwd had. Hoe gladder hoe beter. Uren waren we er zoet mee. Dus laat je kinderen die mogelijkheden ook ontdekken.

4: Lekker slapen. Herkenbaar, na een heerlijke winterwandeling slaap je vaak als een roosje. Voor je kinderen is dat niet anders. Lekker buitenspelen maakt ze moe en dat is goed, want dan slapen ze ook beter. Slaap is namelijk belangrijk, ook tegen overgewicht. Dus nog een voordeel voor buienspelen in de winter!het is gezond buiten te spelen in de winter voor kinderen met overgewicht

5: Als de kinderen buitenspelen in de winter zijn ze niet binnen, en als ze niet binnen zijn is er ook geen eten in de buurt. (lees snoep) Buitenspelen maakt echter wel hongerig, dus je gezonde maaltijden zullen zeker worden gewaardeerd!

Extra tips om buitenspelen in de winter nog leuker te maken:

  • zorg voor goede buiten kleding. Trek een regenbroek aan over de gewone kleding tegen de kou en nat worden.
  • doe mee! Niets is zo leuk als samen een sneeuwballengevecht te houden of sleetjes rijden van een hoge berg.
  • vies worden is niet erg, maar juist goed. Stel je er op in.

Bewegen helpt kinderen met overgewicht zeker als ze willen afvallen. Echter heeft gezonde voeding nog meer invloed op dit gewicht van je kind. De verhouding, 20% bewegen en 80% voeding. Wil je graag dat je kind een gezond gewicht gaat bereiken is het dus belangrijk om met die voeding aan de slag te gaan.De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! kunnen jullie daar bij helpen. Maak een afspraak met een coach dicht bij jou in de buurt.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››