Facebook Linkedin Twitter
Recept : cake uit een mok

autismeLust ik niet

Tja, ook kindereetcoaches hebben zo hun “lust ik niet momentjes” Maar, we kijken dan altijd wel of er een manier is om dit wel te eten. Een andere bereidingswijze bijvoorbeeld. Onze kindereetcoach Bianca lust geen havermout, maar toch…

Bianca aan het woord:

De warme havermoutpap of Brinta, bleh!!, daar maak je mij écht niet blij mee. Jammer, want havermout zit vol voedingsstoffen. Toch eet ik het wel, maar dan anders 😉 Ik heb een heerlijk receptje gevonden, waardoor ik havermout wél lekker vind. Ik verstopt het in een “cakeje”, samen met allemaal andere lekkere voedzame producten. Heerlijk als ontbijt met wat Griekse yoghurt en vers fruit! Probeer het zelf maar eens:

Recept “cake uit een mok”

Wat heb je nodig:
– 1 ei
– 3 eetlepels havermout
– 1 banaan
– 1 eetlepel cacao poeder
– 2 eetlepels rozijnen (of gojibessen)
– Mok die magnetron (of oven) bestendig is.
Hoe maak je het klaar:
1. Prak de banaan in een kom.
2. Doe het ei en de havermout erbij en eventueel honing.
3. Roer tot je een glad beslag hebt.
4. Als laatste roer je het cacaopoeder en de rozijnen (of gojibessen) er door.
5. Doe alles in de mok.
6. Zet de mok 2 tot 3 minuten in de magnetron (op circa 800 watt). Of 12 tot 15 minuten in de (voorverwarmde) oven op 200 graden.
7. Let op als je de mok uit de magnetron/oven haalt. Deze kan warm zijn!.
8. Draai de mok om op een bord en smullen maar! Lekker met wat Griekse yoghurt en fruit erbij.

Cake uit een mok, jou favoriet?

Heb jij dit recept gemaakt, dan horen we natuurlijk graag wat je er van vond. was het lekker? Laat het ons hieronder weten.

Interessant? Delen met je vrienden ››