Facebook Linkedin Twitter
recept : Chili con carne

Recept voor jou

Wat vindt kindereetcaoch Bianca lekker? We vroegen het haar en kregen meteen een heerlijk recept. Haar lievelingseten is chili con carne. Ja, kindereetcoaches weten wel wat lekker is! en omdat we graag willen dat jij gezond eet, delen we dit recept met je. Het is niet moeilijk of lastig m te maken. Volg gewoon de stappen hieronder.

Bianca aan het woord:

Van vriendin Ellen kreeg ik eens een heerlijk recept voor chili con carne. Een heerlijke, snelle en makkelijke maaltijd. Wij eten dit gerecht met rijst of in een wrap uit de oven met wat kaas erover. Jammie!! Ben benieuwd of jullie dit net zo lekker vinden als ik….
Recept “Chili con carne” (bereidingstijd 30 minuten)
Wat heb je nodig:

  • 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • halve theelepel majoraan
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 blik hele tomaten (400g)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blik kidney bonen (400)
    Hoe maak je het:1. Snipper de ui en hak de knoflooktenen fijn.
    2. Verhit olie in een grote pan en voeg de ui en knoflook. Bak dit een minuut of twee terwijl je roert.
    3. Voeg dan de kruiden toe.
    4. Zet het vuur iets lager, maar blijf alles goed door elkaar mengen.
    5. Voeg het gehakt toe en maak dit klein, bak dit zachtjes tot het bruin is.
    6. Vervolgens voeg je de gepelde tomaten toe en het blikje tomatenpuree.
    7. Knijp het blokje runderbouillon fijn en roer het goed door de chili con carne saus.
    8. Als laatste voeg je de kidney bonen toe. Alles goed door elkaar roeren en laat dit nog zo’n 30 minuten heel zachtjes sudderen.
Interessant? Delen met je vrienden ››