Facebook Linkedin Twitter
Communicatie en voeding.

Communicatie en voeding

communicatieMisschien denk je van niet maar communicatie en voeding hebben meer met elkaar te maken dan dat je op het eerste gezicht zou denken. Iedere dag communiceren we naar onze kinderen en regelmatig gaat dat over eten. Maar we gebruiken voeding ook als communicatiemiddel.

Eigenlijk kan je zelfs stellen dat we met ons lichaam communiceren door middel van voeding. Ons lichaam vertelt ons iets, bijvoorbeeld dat het honger heeft en wij reageren daar op.

Door je lichaam te negeren als het honger heeft, zeg je eigenlijk “Ik vind je niet belangrijk.” Dus eigenlijk zeg je tegen jezelf ‘Ik ben niet belangrijk.”

Luisteren naar je lichaam is in dit geval belangrijk en dat is iets dat veel mensen niet meer doen.

Kinderen en communiceren en voeding

Ook naar onze kinderen toe gaat het regelmatig mis.

“Als je je bord leeg eet, dan mag je een toetje.” Iedereen zegt het wel eens maar wat zeg je eigenlijk?:

“Ja, ik weet dat die groentes niet lekker zijn en daarom moet je er ook voor beloond worden met een toetje.”

Terwijl je eigenlijk natuurlijk gewoon wilt dat je kind die groentes gaat opeten….

En zo zijn er nog legio van goed bedoelde maar toch verkeerde manieren van communiceren te vinden. Zeker op het gebied van eten en kinderen.kinderen met bril

Communicatie is belangrijk, we gebruiken het iedere dag. Door op een andere manier naar jezelf en naar je kind te luisteren kan je ook op een andere manier reageren.

Problemen waar je nu tegenaan loopt tijdens de opvoeding van je kinderen kunnen soms op een relatief gemakkelijke manier worden opgelost.

Spruitjes en Zo! geeft graag een presentatie over communicatie en voeding. Wil je meer weten, neem dan eens contact met ons op. 038-7504626

Hoe communiceer jij met je kinderen

Betrap jij jezelf wel eens op uitspraken die eigenlijk niet zo goed zijn. Of hoor je je eigen moeder soms praten als je jezelf hoort. Terwijl je je echt had voorgenomen nooit zo te worden als haar…Bewust en onbewust communiceren we dagelijks heel wat af. Zeker naar onze kinderen. Deel je ervaringen met ons. Gebruik jij eten wel eens als middel om je zin te krijgen bij je kinderen? Nee? wat dacht je van het wel bekende ijsje of snoepje dat beloofd wordt als de kids nog even zoet zijn….

Interessant? Delen met je vrienden ››