Facebook Linkedin Twitter
Dieet veroorzaakt leed!

Dieet veroorzaakt leed?

Het klinkt misschien wat raar als je op deze site bent gekomen omdat je wilt afvallen, om te horen dat een dieet leed veroorzaakt. En toch is het zo. Veel mensen volgen diëten, vallen af, komen weer aan. Vaak zelfs nog meer dan dat ze zijn afgevallen. En mensen worden niet gelukkiger van al dat diëten. Dus ja, een dieet veroorzaakt leed! Spruitjes en Zo! is geen dieet. Dat willen we even heel duidelijk stellen. Wij houden namelijk niet van diëten. Die diëten zijn namelijk helemaal niet goed voor je. Ze richten zich op de korte termijn en zijn beslist niet gericht op gezond. Spruitjes en Zo! richt zich juist wel op gezond.

Dieet zonder leed?

Toch richten we ons op mensen met overgewicht, met name kinderen met overgewicht. Niet omdat we tegen dik zijn en alle dikke mensen willen overhalen om toch vooral slank te worden. Nee, we willen graag dat iedereen een gezonde leefstijl krijgt. Niet omdat we tegen dik zijn, want dat is onzin. Maar omdat we weten dat het anders kan. Slank worden staat bij ons ook niet op nummer één, gezond zijn en gelukkig worden wel. Wij willen graag dat mensen blij zijn met hun lichaam. Dat de kinderen die we begeleiden weten dat ze meer kunnen bereiken als ze goed voor zichzelf zorgen. Dat ze een gezond gewicht niet bereiken door een crash-dieet te volgen maar juist door gezond te eten. Dat ze vol zelfvertrouwen zijn en trots op zichzelf.

Dieet zonder leed!

Zelfacceptatie is erg belangrijk, weten wie je bent, wat je kunt. Daar zijn we bij Spruitjes en Zo! heel erg mee bezig. Niet je uiterlijk zegt wie jij bent maar jij! Ieder lichaam is anders en dat mag. Overgewicht hoeft helemaal geen probleem te zijn. Als jij je uiterlijk goed vindt dan is het prima. Helaas merken wij in de praktijk echter vaak, dat mensen met overgewicht wel degelijk last hebben van hun lichaam. Sommigen weten dit zo te verbloemen dat ze het zelf niet meer weten. Pas nadat zij zijn afgevallen erkennen ze dat ze er toch wel mee in hun maag zaten.  

In onze maatschappij is slank de norm, terwijl het straatbeeld een totaal ander plaatje geeft. Meer dan de helft van de bevolking is te dik. Ook onder kinderen is er veel overgewicht. Wij van Spruitjes en Zo! willen een bijdrage leveren aan dit maatschappelijk probleem. Niet omdat we tegen dik zijn, maar omdat we weten dat het anders kan.

 Dieet veroorzaakt leed! Dus: Geen diëten! Nooit meer op dieet, maar levenslang lekker gezond eten. Het kan en wij leren je graag hoe het moet. En dat doen we op een leuke manier.

Interessant? Delen met je vrienden ››