Facebook Linkedin Twitter
Fruit, het snoepje van de natuur

Fruit, het snoepje uit de natuur

autismeHet is lekker, het is zoet, het heeft leuke vormen en het is nog gezond ook. De meeste kinderen zijn er dol op. Wat dat betreft heeft de natuur het goed geregeld, en je mag er maar liefst twee tot drie keer per dag van snoepen.

Fruit is gezond

Vruchten zijn gezond, ik zei het al. Dat komt omdat het boordevol zit met belangrijke voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Al deze stoffen helpen ons om gezond te blijven. Het verhoogt onze weerstand, en dat is prettig want hoe beter je weerstand hoe minder vatbaar je bent voor ziektes. Maar vruchten bevatten ook suiker, en daarom is het advies dus twee tot drie per dag en niet meer.

Fruit moet je eten

Fruit moet je eten en niet drinken. Omdat vruchten suiker bevatten en je voor een glas sap meerdere stukken nodig hebt, is het verstandig om fruit te eten en niet te drinken. Dit omdat je met een glas sap, waar dus vaak meer dan één stuk fruit in zit, vaak veel suiker binnen krijgt. Bovendien vult een vrucht beter dan een glas sap.

Fruitsoorten

Alle vruchten zijn goed. Er zijn zo veel verschillende soorten en er dus zo veel keuze, en alles mag. Vers is natuurlijk het beste maar diepvriesfruit mag ook, dat is lekker in de yoghurt. Er is ook fruit in blik maar daar moet je wel mee uitkijken, vaak is hier siroop aan toegevoegd en dit bevat weer heel veel suiker. Wel bestaan er blikken met vruchten op sap, deze kunnen wel omdat hier verder geen suiker aan is toe gevoegd.

Fruit om mee te nemenappels met hartje

Vruchten zijn handig mee te nemen, naar school of het werk. Daarom is het dus ook ideaal als tussendoortje in de pauze. Lekker een appel of een banaan, maar een doosje druiven of kersen kan natuurlijk ook. Maar zoals ik al zei, het mag altijd (nou ja twee tot drie keer per dag dan), alle soorten. Dus geniet er lekker van.

Interessant? Delen met je vrienden ››