Facebook Linkedin Twitter
Geef kinderen een frisse nieuwe start!: Geef kinderen een frisse nieuwe start!

Geef kinderen een frisse nieuwe start

Het einde van een heerlijke lange zomervakantie is weer in zicht. De scholen gaan weer beginnen. Een nieuwe start. En deze nieuwe start is een mooi moment om sommige zaken een anders te gaan doen. Kijk eens kritisch naar wat jij als ouder je kind meegeeft naar school. Is dat gezond of zou het wel iets beter kunnen? En natuurlijk, nieuwe dingen zijn altijd even wennen en soms komt er weerstand, maar hé…volhouden en doorzetten! Zeker als je kinderen gewend zijn koeken mee te krijgen naar school, kan een appel wat tegenvallen. Maar leg uit aan je kinderen waarom je dit doet. Waarom je liever hebt dat ze een appel eten en geen koek. Namelijk omdat je van ze houdt en het allerbeste voor ze wilt!

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! geven je tips om vanaf nu de zaken eens anders te gaan aanpakken:

Gaf je een pakje drinken mee?water met fruit voor kind met overgewicht

Verander dat dan eens in een bidon met water.

Water is gezonder voor je kind. Gezoete drankjes leveren immers veel suikers en juist die suikers zijn voor onze kinderen niet zo gezond. Een flesje of een bidon met water is een prima alternatief.

Gaf je koekjes mee?

Verander dat dan eens in een stuk fruit of een bakje rauwkost.

Een stuk gezonder voor je kind. Fruit en rauwkost leveren belangrijke voedingsstoffen en juist die voedingsstoffen zijn zo belangrijk voor je kind.

kinderen met overgewichtBracht je je kind met de auto naar school?

Verander dat dan eens in een ritje per fiets. Of ga lopen als dat qua afstand te doen is.

De meeste basisscholen zijn qua afstand goed te fietsen. Met de auto worden gebracht is misschien dan wel lekker handig, maar je kind heeft die beweging hard nodig.  Kijk eens of je de auto kunt laten staan en kunt inruilen voor je fiets.

Veranderen kost tijd. Verwacht dus geen wonderen en neem de tijd om te veranderen. Begin met één verandering en pas als die goed gaat, ga je verder met de volgende verandering. Kleine stapjes. En je zult zien, ook een kleine verandering maakt een groot verschil! Lukt het niet en wil je graag hulp, of speelt overgewicht een probleem en willen jullie samen met ons werken aan een gezond gewicht? Neem dan contact op met een kindereetcoach. We helpen jullie graag verder.

Interessant? Delen met je vrienden ››