Facebook Linkedin Twitter
Recept: gewokte biefstuk reepjes met sugar snaps

Gewokte biefstuk reepjes met sugar snaps (2 p.)

 Wat heb je nodig

  • 2 biefstukken in reepjes
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 theelepel knoflookpasta
  • 1/2 kop ketjap manis
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 400 gram sugar snaps

Wat moet je doen

Een marinade maken van de ketjap, knoflook, ui gemberpoeder en sambal. Biefstuk in reepjes snijden en door de marinade roeren en in de koelkast minimaal een uur laten marineren. Sugar snaps schoonmaken en  beetgaar koken. In een wok de biefstuk met alle marinade en de sperziebonen wokken. Biefstuk niet te gaar bakken.

Een makkelijk en smakelijk recept. Wil je nog meer groente toevoegen kies dan voor rode en/of gele paprika als aanvulling.

Waarom sugar snaps

Sugar snaps vallen onder de peulvruchten, ze hebben een wat zoetere smaak en zijn zeer geschikt om mee te wokken. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk in gebruik, want doppen hoeft niet je kunt ze in het geheel gebruiken. Sugar snaps zijn buitengewoon gezond. Ze bevatten geen vetten, zitten barstensvol voedingsvezels, foliumzuur, bètacaroteen, vitamine C, vitamine K, fosfor en ijzer. Dus kies eens voor sugar snaps zou ik zeggen.

Interessant? Delen met je vrienden ››