Facebook Linkedin Twitter
Goed voorbeeld voor je dochter!: Goed voorbeeld voor je dochter!

Een goed voorbeeld voor je dochter

moeder voorbeeld voor dochterGoed voorbeeld voor je dochter zijn, dat wil iedere moeder wel. Maar toch doen we soms onbewust iets dat totaal verkeerd is voor onze dochters. We zeuren over ons gewicht, we lijnen omdat we niet blij met onszelf zijn. We hongeren onszelf soms uit om maar slank te zijn. Spiegelen onszelf aan de bladen. Zo willen we ook zijn. En onze dochters? Die doen ons na…En dat is niet zo handig! Want geven die bladen ons wel een goed beeld…

Goed voorbeeld?

Men neme een mooi model, zo’n jonge vrouw die er van nature al prachtig uitziet. Slank, lang, perfect haar, mooie botstructuur. Kortom een mooie vrouw, die vanwege haar werk ook weet hoe ze moet kijken om er nog mooier uit te zien.

  • Die mooie vrouw laat je opmaken door een visagist. Eentje die geen make-up van de plaatselijke drogist gebruikt maar een koffer vol echte spullen heeft.
  • Vervolgens trek je zo’n mooie vrouw, die mooi is opgemaakt, een prachtige jurk aan. Niet een uitverkoopje maar een echte, met een naam. Zo’n eentje die niet te betalen is.
  • Dan laat je een fotograaf komen. Eentje die alleen belangrijke mensen op de foto zet. Die weet welk licht hij moet gebruiken om iemand er mooi uit te laten zien.
  • Als die foto’s dan klaar zijn, van dat mooie model die van nature al prachtig was maar nu nog mooier omdat ze is opgemaakt door een visagiste en een prachtig jurk draagt van een beroemd merk en op de foto is vastgelegd door een beroemde fotograaf, dan ga je die foto fotoshoppen. De laatste “oneffenheden” wegwerken. Zodat het plaatje echt helemaal perfect is.
  • En dan zet je die foto in een blad zodat miljoenen jonge meisjes zich er aan kunnen vergapen.(en hun mama’s ook) Zich eraan kunnen spiegelen…zo wil ik ook zijn.

“Goed” voorbeeld doet volgen

Jonge meisjes die onzeker zijn, ze zitten immers volop in de pubertijd. Meisjes die van hun ouders misschien 50 euro zakgeld per maand krijgen en misschien nog eens hetzelfde bedrag bijverdienen. Meisjes die hun kleding moeten kopen in de winkel die vanuit Zweden de wereld verovert.moeder voorbeeld voor dochter

Meisjes die make-up uitproberen en nog nooit een visagist van dichtbij hebben gezien. Meisjes die hormonen hebben en dus jeugdpuistjes. Die meisjes schotelen we dat mooie model voor. Iedere dag weer in diverse bladen en reclame advertenties op tv en internet, en dan vinden we het vreemd dat jonge meisjes corrigerend ondergoed gaan dragen. Of extreem gaan lijnen omdat ze ontevreden zijn over hun lichaam. Maar behalve deze jonge meisjes zien ook hun moeders deze foto’s van dit mooie model en ook zij willen er zo uit zien. Want dat is immers de norm, dat is hoe een vrouw eruit hoort te zien. Dus zijn deze moeders ook ontevreden en dat laten ze blijken. Ze gaan diëten, want ze moeten slanker worden. Ze gaan mopperen over hun lichaam want dat voldoet niet aan de norm. De dochter zien dit gedrag van hun moeders en worden dus alleen maar versterkt in hun gedachten dat ze slank (lees extreem dun) moeten zijn.

Geef het goede voorbeeld:Stop met diëten!

kindereetcoachEen negatieve spiraal waar we mee moeten stoppen. Vrouwen zijn niet recht, wij hebben rondingen. Maatje 34 is niet een gangbare maat voor vrouwen. Slank en gezond en lekker in je vel zitten is iets anders dan extreem mager zijn en jezelf uithongeren.

Probeer de volgende keer dat je weer zo’n reclame ziet met een mooi model eens te denken aan hoe dat plaatje tot stand is gekomen en praat hier eens over met je dochter. Leg uit dat iedereen er met een beetje hulp zo mooi uit kan zien. Jij ook en je dochter ook!

Kijk eens om je heen en kijk eens naar echte vrouwen en neem dan een besluit! Ga goed voor jezelf zorgen! Laat onze dochters zien dat het anders kan. Geen diëten meer maar gezond eten. Want als wij moeders goed voor onszelf zorgen dan gaan onze dochters dat ook doen.

De kindereetcaoches van Spruitjes en Zo! besteden tijdens de begeleiding van kinderen en jongeren met overgewicht ook veel aandacht aan het zelfvertrouwen en het zelfbeeld. Omdat lekker in je vel zitten over meer gaat dan het getal op de weegschaal. Wil jij als moeder graag een gezond en goed voorbeeld zijn voor je dochter en wil je graag afvallen op een gezonde manier, neem dan contact op. Want naast kinderen en jongeren begeleiden wij ook volwassenen.

Interessant? Delen met je vrienden ››