Facebook Linkedin Twitter
Goede voornemens

Goede voornemens.

Wie heeft ze niet? Vanaf nu ga ik het anders doen! We gaan meer sporten, gezonder eten en ik ga meer tijd aan de kinderen besteden. Och ja, en ik ga meer rustmomenten voor mezelf inbouwen. de kinderen krijgen minder vaak snoep en er gaat vanaf nu af aan fruit mee naar school.

Op 1 januari nemen we ons allemaal goede voornemens voor. Het nieuwe jaar is daar namelijk heel geschikt voor. Een nieuwe, nog bijna lege agenda en een heel jaar om je doelen te halen. Het klinkt toch fijn als je zegt voor het einde van het jaar wil ik die 10 kilo eraf hebben, al je daar nog ruim 12 maanden voor hebt. Bovendien hebben we bijna allemaal teveel gesnoept en gegeten in de afgelopen feestmaand. Dus dat we het anders willen is eigenlijk wel vrij logisch. We zijn het zat!

Streng zijn!

Dus zet je jezelf op een strak schema. Abonnement voor de sportschool, waarbij je inzet op drie keer per week trainen (liefst zelfs nog wat vaker). Je eten ziet er vooral groen uit en snoep weiger je pertinent. Verjaardag? Nee, jij weigert gebak, je hebt een doel voor ogen. Dus minder eten, want ieder pondje gaat door het mondje is je motto. Ook de aandacht voor je kinderen en de rustmomenten voor jezelf staan boven aan je to-do lijstje. Nee, jou gaat het wel lukken…toch?

Gefaald…

In de praktijk zien we dat veel van onze goede voornemens al snel stranden. We houden er na een tijdje gewoon mee op en verzanden weer in onze oude gewoontes. We gaan weer verder zoals we altijd deden. Met alle frustraties van dien, want niets voelt zo naar als het gevoel hebben dat je hebt gefaald en dat je het niet kunt…

Succes behalen!

Er is niets zo lastig als je gewoontes veranderen. We willen vaak zo heel erg graag. Zo graag dat we vaak te hard van stapel lopen. Teveel willen bereiken. Te hard ons best doen. Onrealistische manieren bedenken om ons doel te behalen. Onrealistische doelen stellen ook. Wil je echt je gewoontes veranderen dan is het goed om een echt doelgericht plan van aanpak te maken. Om realistische doelen te stellen die je kunt behalen. Ook moet je weten wat je op de moeilijke momenten gaat doen.

Als coach helpen we je daarbij. Samen stellen we doelen, jouw doelen. Samen maken we een plan van aanpak, jouw plan of in het geval van jullie gezin, jullie plan. Samen bespreken we je of jullie valkuilen en zorgen we voor alternatieven. Samen gaan we aan de slag. Zodat het dit maal wel een succes gaat worden. Want afvallen en je gewoontes veranderen is lastig maar met de juiste werkwijze kan het wel.

Kom langs

We werken oplossingsgericht en zijn er voor jullie. Kom langs voor een kop koffie om kennis te maken.

Interessant? Delen met je vrienden ››