Facebook Linkedin Twitter
Help mijn kind is te dik: Help, mijn kind is te dik!

Help, mijn kind is te dik!

help mijn kind is te dikHelp, mijn kind is te dik! Een roep om hulp van ouders als het ineens duidelijk is dat hun kind echt te dik is. Nee, het was geen baby vet. Oké, hij was ook al dik zes maar toch, zijn ouders dachten werkelijk dat er sprake was van baby vet. En nee, het was ook geen “Ach, het zit in de familie” Ook eroverheen groeien leek een prima idee maar in de praktijk wilde dat ook niet lukken.
Ouders hebben soms een blinde vlek voor hun kinderen. Herkenbaar, die buurvrouw waarvan de kinderen nooit iets vervelends doen…al doen ze het wel degelijk. Soms zien ouders het echt niet. Bij overgewicht is dat ook zo. Jij had allang gezien dat je nichtje echt te dik werd. Maar volgens je zus was ze stevig gebouwd. De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zien veel kinderen met overgewicht en hun ouders, en vaak bagataliseren ouders het overgewicht van hun kind. Het valt wel mee, ik ben zelf ook stevig gebouwd… Lief maar niet helpend voor je kind. Maar als ouders het dan inzien….

En dan…Help, mijn kind is te dik!

Ineens zien ouders het. Hun kind is te dik! En dan moet er onmiddellijk iets worden gedaan. Het snoep wordt verbannen, het kind op dieet gezet. Let wel…het kind. Dat er is mis is met het gehele eetpatroon van het hele gezin dat is niet altijd meteen het eerste waaraan wordt gedacht.
Toch is dit vaak wel wat er aan de hand is. Natuurlijk, snoep minderen is altijd goed. Maar vaak red je het niet met alleen maar iets minder snoepen. Als er sprake is van overgewicht bij een kind, moet het hele gezin aan de bak!

Help, mijn kind is te dik en ik moet anders eten…

Tja, afvallen is voor kinderen lastig, een dieet kan en mag niet in verband met de groei. Maar afvallen is wel gewenst, maar hoe? Ons antwoord: Anders leren kijken naar eten! Anders eten, niet minder. Samen hard aan de slag want zonder de hulp en steun van hun ouders gaat het al helemaal niet lukken. Belangrijk dus dat het hele gezin mee gaat doen. Gelukkig is dat bij Spruitjes en Zo! altijd zo. Daar betrekken de kindereetcoaches iedereen binnen het gezin bij het proces. Want als er sprake is van overgewicht komt dat heel vaak door een verkeerd eetpatroon, en dat eetpatroon is gezin gebonden. Dus ook papa en mama moeten anders gaan eten. Hoe precies? Dat vertellen we je graag tijdens een consult. Neem gerust contact met ons op als ook jullie worstelen met overgewicht.

Interessant? Delen met je vrienden ››