Facebook Linkedin Twitter
Invloed van vaders op dochters.

Invloed van ouders

afvallen kinderenAls ouder heb je veel invloed op je kind. Soms meer dan dat je zelf denkt. Heb jij het idee dat ze nooit naar je luisteren en toch wel doen waar ze zin in hebben? Valt mee, ze onthouden echt heus wel wat jij hebt gezegd en bedoelt. Vaak vergeten ze het tijdelijk (meestal zo rond de pubertijd) maar geloof me, daarna komt het weer terug. Je invloed is er zeker, dus aan jou als ouder de taak om die invloed op een goede manier in te zetten.

Invloed van vaders op dochters

In de media wordt vaak aangehaald dat moeders veel invloed hebben en dan met name op hun dochters en ofschoon dit absoluut waar is, wil ik het belang van vaders en hun invloed zeker niet uitvlakken. Vaders zijn super belangrijk voor dochters. Zeker in de puberteit waarin we vaak zien dat dochters met hun moeder botsen. Het welbekende losmaken. Juist dan kan een vader wat lucht brengen in de situatie. Maar vaders hebben nog een belangrijke taak.

Hoe praat papa over vrouwen?

Hoe jij als vader over vrouwen praat is belangrijk, want je dochter hoort het immers ook! Wat zeg jij als man over een vrouw? Negatief over vrouwen praten heeft invloed, op je dochter die nu misschien nog een meisje is maar straks ook een vrouw wordt. En vergis je niet, kleine potjes hebben grote oren! Kinderen horen vaak meer dan jij als ouder denkt.autisme

Als vader is het dus belangrijk om positief over vrouwen te praten. Positief over hun lichaam bijvoorbeeld. Een vader die de nadruk legt op billen en borsten bij vrouwen, die doet het dus niet helemaal goed naar zijn dochter toe. Oké, als vrijgezelle vent kon je je dat misschien nog permitteren, maar als vader heb je een voorbeeldrol. Hoe jij je uitlaat over vrouwen is ook voor jouw dochter bepalend over hoe zij denkt dat een vrouw eruit moet zien. Iets om over na te denken dus.

Niet alleen voor dochters

Maar niet alleen de invloed op dochters is groot, ook zonen hebben baat bij een vader die positief praat over vrouwen. Zij zullen namelijk het gedrag van vaders kopiëren. Hoe jij je als vader nu dus gedraagt zal je later bij je zoon terug zien. En  dat kan behoorlijk confronterend zijn! Dus denk eens even na pappa, hoe wil jij dat je zoon is als volwassene? Het lijkt misschien wel grappig, die kleine grapjes over vrouwen en hun lichaam, maar ze hebben vaak grote gevolgen. Zowel voor je dochter als ook voor je zoon. Geef het goede voorbeeld en praat met respect over meisjes en vrouwen.

Interessant? Delen met je vrienden ››