Facebook Linkedin Twitter
Je ontbijt overslaan

Je ontbijt overslaan

Iedere dag heb je energie nodig, brandstof en deze energie of brandstof haal je uit je voeding. Veel mensen die willen afvallen gaan minder eten. Op zich natuurlijk niet verkeerd, want het overgewicht dat je hebt komt ergens vandaag en vaak is dat teveel eten. Maar toch is minder eten niet altijd een slim idee, zeker niet als je echt heel weinig gaat eten en maaltijden gaat overslaan. Want het overslaan van maaltijden lokt vaak juist meer eten uit.

Niet ontbijten, niet zo slim

Stel je voor, je hebt niet ontbeten want je vindt dat je moet afvallen en dus moet je van jezelf minder eten. Maar rond een uur of tien krijg je echt enorme trek en moet je iets eten. Helaas, er is niets gezonds in de buurt dus ga je op zoek en ja hoor, je vindt een gevulde koek en die eet je op. Ook liggen er een la nog een paar toffees en ook daar eet je er drie van op. Resultaat:

  • 1 gevulde koek:  242 kcal.
  • 3 toffees: 77 kcal.

Totaal: 319 kcal.

Wel ontbijten, minder snoepen

Stel nu, dat je wel had ontbeten. Je had een bakje magere yoghurt genomen met een handje blauwe bessen en je had er een volkoren boterham met kipfilet bij gegeten. Bovendien had je voor tussendoor een appel in je tas gestopt. Resultaat:

  • 1 magere yoghurt: 56 kcal.
  • 1 handje blauwe bessen: 26 kcal.
  • 1 volkoren boterham: 82 kcal.
  • 1 halvarine: 21 kcal.
  • 1 kipfilet: 19 kcal.
  • 1 appel: 81 kcal.

Totaal: 285 kcal.

Zoals je ziet is het totale aantal calorieën bij het wel ontbijten en wel een tussendoortje nemen lager dan wanneer je niet ontbijt en toch maar op zoek gaat naar. Bovendien, het wel ontbijten en een tussendoortje bestaat uit voedingsstoffen, het is gezond eten dat je lichaam nodig heeft. Terwijl de gevulde koek en de toffees je lijf alleen maar vet en suiker leveren.

Je ontbijt, wil je niet kwijt!

Zo zie je maar dat het overslaan van het ontbijt (of zelfs te weinig eten bij het ontbijt) kan resulteren in meer snoepen en snaaien. Wees niet bang voor gezond eten en sla geen maaltijden over. Je lijf heeft die brandstof en voedingsstoffen hard nodig en bedenk, zit je maag vol met gezonde zaken dan is er geen ruimte voor snoep en snacks.

Interessant? Delen met je vrienden ››