Facebook Linkedin Twitter
Kindereetcoach

De kindereetcoach

Waarschijnlijk ben je deze naam al wat vaker tegen gekomen op onze site, kindereetcoach. Klinkt leuk maar wat betekent het? En wat kan een kindereetcoach voor jou en je gezin betekenen?

Gewichtsconsulentes, voedingsdeskundigen en diëtistes

Bij Spruitjes en Zo! werken gewichtsconsulenten, voedingsdeskundigen en diëtistes die naast hun passie voor gezonde voeding nog iets gezamenlijk delen. Namelijk hun passie voor kinderen. En dan heb ik het over de passie om kinderen gezond te laten eten, om ze anders te laten eten, om ze sterker te maken.kindereetcoach
Kinderen begeleiden dat vergt andere kwaliteiten dan volwassenen begeleiden. Vandaar dat wij ons allemaal ook hebben gespecialiseerd in Kind en Voeding. Een kind heeft namelijk een ander voedingsadvies nodig dan volwassenen.
Maar er zijn nog meer belangrijke verschillen in de begeleidingsvorm van kinderen ten opzichte van die van volwassenen. Nog meer dan bij “grote” mensen ligt de nadruk bij kinderen tijdens de begeleiding op het coachen. Kindercoaching, een vorm van coachen die specifiek voor kinderen is ontwikkeld.
Alle coaches van Spruitjes en Zo! hebben zich verdiept in dit kindercoaching, allemaal hebben we ook de training “Oplossingsgericht werken bij kinderen met overgewicht” gevolgd. Een training die speciaal voor Spruitjes en Zo! coaches is ontwikkeld.
Zo hebben we kindercoaching gecombineerd met Spruitjes en Zo! en wat komt daar dan uit?

De kindereetcoach

Een prachtige manier van oplossingsgericht werken, waarbij we gebruik maken van mooie materialen die een kind en ouder inzicht geven in hun eigen handelen. Ook inzicht geven in hun eigen kunnen. Zodat zowel ouder als kind niet blijven hangen in het destructieve gedrag en het verleden, maar zich vol goede moed kunnen richten op de toekomst. Een toekomst waarin het anders gaat worden met eten, gezonder en prettiger. Want eten blijft natuurlijk een groot deel van de begeleiding bij Spruitjes en Zo!
Omdat wij deze combinatie ook in onze naam willen uitstralen werd de naam kindercoach al snel kindereetcoach. Duidelijker kunnen we het niet uitleggen. Want wij coachen kinderen naar een gezond eetpatroon. Dus lijkt de naam kindereetcoach het meest voor de hand liggend.

Dat wij coachend werken zegt een heleboel over ons programma. Werd je vroeger op een streng dieet gezet (en dan heb ik het echt over heel lang geleden) tegenwoordig weet de professionele voedingsdeskundige wel beter.
Diëten werken niet en al helemaal niet bij kinderen die nog volop in de groei zijn. Diëten beperken en juist die beperking is niet lang vol te houden. Waardoor diëten ook je zelfvertrouwen aantasten. Je houdt een dieet niet vol en vervalt in je oude gewoontes: “Zie je wel, ik kan het niet.”

Zelfvertrouwen

kindereetcoachZelfvertrouwen is erg belangrijk, heb je voldoende vertrouwen in je eigen kunnen dan maakt dat ook dat je beter voor je zelf gaat zorgen. Wat dus betekent dat je betere keuzes gaat maken op het gebied van voeding. Onze kindereetcoaches weten dat zelfvertrouwen belangrijk is en werken hier dan ook aan tijdens de consulten. Ook dat doen we op een leuke en coachende manier en met behulp van leuke materialen en opdrachten.

Ander voedingsproblemen

Naast overgewicht kunnen er bij kinderen tal van problemen spelen op het gebied van voeding. Denk maar aan de twee of drie jarige peuter die op al het eten nee zegt. Of een kind dat niets lust, behalve snoep, chips en patat. En wat te denken van jonge tiener meisjes die zichzelf te dik vinden en op dieet gaan. Wat in hun geval vaak betekent stoppen met eten, met alle gevolgen van dien.
Ook in al die gevallen kan een kindereetcoach een helpende hand bieden.
Worstelt u met een eetprobleem bij uw kind? Overgewicht, ondergewicht, niet willen eten, niets lusten, angst om te eten, strijd aan tafel of een puber met eetproblemen. Aarzel niet een maak een afspraak bij de kindereetcoach van Spruitjes en Zo!

Woont u in Nederland klik dan hier

Woont u in België klik dan hier

Interessant? Delen met je vrienden ››