Facebook Linkedin Twitter
Kinderen en overgewicht

Kinderen en overgewicht

Deze site geeft informatie over Spruitjes en Zo! Een programma dat kinderen met overgewicht niet op dieet zet maar begeleidt naar een gezond gewicht. Misschien ben je op deze site terecht gekomen omdat je vindt dat je te dik bent, of omdat anderen zeggen dat je moet afvallen. Of ben je een bezorgde ouder die ziet dat zijn of haar kind qua gewicht te hoog zit. Overgewicht is niet leuk, het is vervelend en je kunt er behoorlijk last van hebben. Overgewicht geeft ook risico’s voor je gezondheid. Zo neemt de kans op allerlei ziektes toe als je veel overgewicht hebt.

BMI:

Maar wie bepaald er nou eigenlijk dat jij overgewicht hebt? Soms kan je overgewicht goed zien. Je merkt het ook aan je kleren, die passen niet goed meer. Maar er is een methode om te bepalen of je echt overgewicht hebt.  een kind met overgewicht kan niet terug vallen op de BMI methode voor volwassene, en moet gebruik maken van een speciaal voor kinderen gemaakte BMI methode. Alle kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! hanteren deze speciaal voor kinderen BMI methode. En zo berekenen we je BMI.  Kom je bij ons op consult dan is dat ook het eerste dat we doen. Kijken of je inderdaad overgewicht hebt en hoe erg of dat overgewicht dan is.

Begeleiding bij kind en overgewicht:kinderen met bril

Soms heb je hulp nodig. Je kunt niet altijd alles alleen oplossen. Als je ziek bent ga je naar een huisarts, als je kiespijn hebt naar een tandarts. En als je last hebt van overgewicht dan ga je naar een kindereetcoach van Spruitjes en Zo! Onze coaches zijn gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongeren met overgewicht. Dat doen ze op een leuke en uitdagende manier. Niet door je op dieet te zetten, want een dieet dat helpt niet! Nee, de kindereetcoach van Spruitjes en Zo! helpt jou om betere keuzes te maken. Ze helpt je ook om sterker te worden, om meer zelfvertrouwen te krijgen en dat helpt je bij het afvallen.

Je ouders:

Natuurlijk kan je het niet alleen, dat is ook helemaal niet leuk om het alleen te moeten doen. Daarom betrekken we bij overgewicht bij kinderen en jongeren, het hele gezin. Iedereen doet mee. Want samen kom je verder. Je ouders worden dus ook bij het programma betrokken. Als je bij ons komt krijgen zij net als jou, een eigen werkboek om in te werken. In jou werkboek staan leuke opdrachten, die je uitdagen om anders over eten te gaan denken. In de map van je ouders staat informatie en tips over hoe ze jou het beste kunnen helpen.

Heb jij overgewicht en wil je daar van af? Praat dan eens met je ouders over dat overgewicht, leg uit dat je het niet leuk vindt en laat ze deze site zien. Willen jij en je ouders meer informatie neem dan contact op met Natasja Wildeman of met een coach bij jou in de buurt om een afspraak te maken.

We hebben ook een E-book en die is gratis! Wil je hem hebben vul dan ons contactformulier in. Vermeld “gratis E-Book” Je schrijft je dan meteen ook in voor onze super leuke digitale tips & tricks die maandelijks verschijnt. Je zit nergens aan vast, opzeggen kan altijd. Onderaan iedere tips & tricks wordt die mogelijkheid aangeboden.

Interessant? Delen met je vrienden ››