Facebook Linkedin Twitter
Kinderen en overgewicht: De ouders: Kinderen en overgewicht: De ouders

Kinderen en overgewicht: De ouders

Kinderen en overgewicht. Als je kind kampt met overgewicht is dat ook voor ouders een last. Als ouders wil je altijd het beste voor je kind. Je wilt dat je kind lekker in zijn of haar vel zit en gelukkig is. Overgewicht kan daarbij letterlijk in de weg zitten. Als ouder zie je dan je kind ongelukkig worden, misschien speelt pesten wel een rol. De methode van Spruitjes en Zo! is succesvol omdat we u als ouders zien als belangrijke schakel om uw kind te kunnen helpen naar een gezonde leefstijl en een gezond gewicht.

Kinderen en overgewicht: Wat is overgewicht precies?

Hulp voor kinderen en jongeren met overgewichtHeeft mijn kind overgewicht of is het gewoon stevig gebouwd? Dat kinderen van dezelfde leeftijd heel verschillend kunnen zijn van bouw, lengte en gewicht, is wel duidelijk. Maar wanneer is je kind te dik? Dat bepalen we aan de hand van de BMI, de Body Mass Index. Dit is de verhouding tussen lengte en gewicht van het kind. Bij het eerste bezoek aan Spruitjes en Zo! meten en wegen we uw kind en stellen we de BMI vast. Overigens is de maatstaf voor een gezond BMI voor een kind anders dan voor een volwassene. We kunnen voor het bepalen van het overgewicht dus niet uitgaan van de BMI zoals die voor volwassenen is vastgesteld. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met één van de coaches. Klik hier voor Nederland, of hier voor België.

Hoe komen onze kinderen toch aan overgewicht?

Overgewicht is een letterlijk groeiend probleem. Niet alleen bij volwassenen. Steeds meer kinderen hebben overgewicht. En de voorspelling is dat dit de komende jaren nog zal toenemen. Hoe komen onze kinderen aan die overtollige kilo’s? Dat komt meestal niet alleen door teveel eten maar door het eten van de verkeerde, ongezonde voeding, teveel eten tussendoor en te weinig lichaamsbeweging. Wellicht heeft u thuis te maken met overgewicht en weet u niet hoe je hier op een leuke en verantwoorde manier blijvend vanaf kunt komen. Bewust eten, weten wat je eet en waarom je eet, is de oplossing.  Wil je dat je kind op een gezonde en verantwoorde manier gewicht verliest? Spruitjes en Zo! helpt om dat te bereiken. 

Andere voedingsgerelateerde problemen

Naast overgewicht kan ook ondergewicht voor een probleem zorgen. Maar tijdens de opvoeding kan je vaker tegen een probleem in relatie tot voeding lopen. Denk aan het niets lusten of niet willen eten. De welbekende strijd aan tafel en wat te denken van een puberdochter die zelf op dieet gaat omdat ze vindt dat ze te dik is. Dat het woordje voeding in opvoeding staat is niet voor niets. Vanaf de eerste dag en zelfs al ver daarvoor, tijdens de zwangerschap is voeding van groot belang. Spruitjes en Zo! biedt het hele gezin diverse mogelijkheden op begeleiding bij die zo belangrijke voeding aan. Begeleiding voor, tijdens en na de zwangerschap, workshops voor ouder met peuter, individuele begeleiding voor kinderen van 6-18 en groepsbegeleiding voor jongeren van 13-18. Lees hier alles over de mogelijkheden.

Spruitjes en Zo! het voedingsadviescentrum voor het hele gezin in Nederland en België.

Vergoeding door je ziektekostenverzekering

De kosten voor een traject van 8 keer een consult bedraagt 297,- Ook verzekeringsmaatschappijen zijn zich ervan bewust dat hulp bij het bestrijden van overgewicht noodzakelijk is. Daarom worden in veel gevallen de consulten aan Spruitjes en Zo! (gedeeltelijk) vergoed.

Meer weten?

Is overgewicht in uw gezin een probleem of heeft u een ander probleem op het gebied van voeding en kinderen en wilt u weten wat Spruitjes en Zo! voor u en uw kind kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van de coaches. We hebben coaches in Nederland en ook in België. Investeer in je kind. Een gezond gewicht draagt bij aan een leuke jeugd en een gezonde toekomst. Spruitjes en Zo! helpt ouders om dat te bereiken.

Gratis E-book.

Meer inspiratie op doen thuis? We ook een E-book en die is gratis! Wil je hem hebben vul dan ons contactformulier in. Vermeld “gratis E-Book” Je schrijft je dan meteen ook in voor onze super leuke digitale tips & tricks die maandelijks verschijnt. Je zit nergens aan vast, opzeggen kan altijd. Onderaan iedere tips & tricks wordt die mogelijkheid aangeboden.

Interessant? Delen met je vrienden ››