Facebook Linkedin Twitter
Kinderen met overgewicht en buitenspelen: Kinderen met overgewicht en buitenspelen

afvallen en bewegen voor kinderen met overgewichtKinderen met overgewicht en buitenspelen

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zijn voorstander van lekker buiten spelen. Want voor ieder kind is buitenspelen belangrijk. Spelen is bewegen en bewegen helpt om op gewicht te blijven. In het geval van kinderen met overgewicht is buitenspelen nog belangrijker. Want extra bewegen helpt ook om gewicht te verliezen. Buitenspelen is leuk, veel kinderen hoef je nauwelijks aan te moedigen die gaan uit zichzelf lekker naar buiten en spelen vaak uren achter elkaar. Tikkertje, skaten of voetballen, zij weten genoeg te verzinnen. Maar er is een groep kinderen die buitenspelen helemaal niet zo leuk vindt. Deze kinderen hebben misschien liever een boek of spelen het liefst de hele middag een video game. Deze kinderen moeten wij, als ouders soms even een zetje geven, motiveren.

Kinderen met overgewicht: buitenspelen maak het leuk!

Als een kind niet uit zichzelf graag naar buiten gaat om daar te spelen, dan moet je misschien maar samen erop uittrekken. Jij als ouder bent immers het voorbeeld voor je kind. Laat als eerste dus zien dat buiten leuk is. Door er samen op uit te trekken ziet je kind dat jij het leuk vindt en zal het sneller geneigd zijn buiten ook leuker te gaan vinden. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, een bal mee en samen over trappen op het veld in het park is al heel erg leuk. Op heel veel locaties zijn ook basketbalnetten aanwezig waar je gebruik van kunt maken dus ook een wedstrijdje basketballen kan gerealiseerd worden. Samen skeeleren is ook een optie, of een rondje op de fiets. Er zijn talloze manieren om samen met je kind buiten actief te zijn. Natuurlijk stimuleer je zo veel mogelijk dat je kind dit ook samen met leeftijdsgenootjes doet, maar vergeet niet dat het voor een kind ook fijn en goed is om samen met een ouder actief te zijn. Zeker kinderen met overgewicht hebben extra beweging nodig. Samen kun je dan net even iets meer bewegen dan normaal.

Kinderen met overgewicht: bewegen maak er een avontuur vanafvallen en bewegen voor kinderen met overgewicht

Wandelen is voor veel kinderen saai en helemaal niet leuk. Daarom moet je het voor kinderen leuk maken! Wandelen wordt ineens een stuk gezelliger als je een doel hebt. Dat kan in het geval van kinderen, dat trapveldje zijn waar jullie even kunnen voetballen, of die speeltuin waar even gespeeld kan worden. De wandeling zelf kan ook veel uitdagender worden als je er een “speurtocht” van maakt. Zoek allemaal rode dingen, wie vindt de meeste? Of maak een lijstje met dingen die onderweg moeten worden gezocht, en verzin dan bijvoorbeeld 10 dingen die jullie moeten zoeken. Wie heeft ze als eerste gevonden? Op die manier wordt een saaie wandeling een avontuur. Stukken leuker toch?! Niet alleen voor kinderen met overgewicht, maar voor alle kinderen!

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! weten heel goed hoe je kinderen in beweging kunt krijgen. Tijdens de trajecten met kinderen is er ook altijd aandacht voor het onderdeel bewegen. Maar niet alleen kinderen zetten ze aan het werk, ook ouders moeten in actie komen. Afvallen doe je namelijk samen!

Interessant? Delen met je vrienden ››