Facebook Linkedin Twitter
Kinderen met overgewicht en diëten: Kinderen met overgewicht en diëten

help mijn kind is te dikKinderen met overgewicht en diëten

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! begeleiden kinderen en jongeren met overgewicht naar een gezond gewicht. Dat doen zij niet door middel van een dieet. Diëten is voor kinderen namelijk helemaal geen optie. Omdat kinderen en ook jongeren nog volop in de groei zitten is een dieet zelfs gevaarlijk. Het kan ervoor zorgen dat er een tekort aan voedingsstoffen ontstaat. Bovendien zijn de kindereetcaoches om nog meer redenen niet enthousiast over diëten.

Het klinkt misschien wat raar als je op deze site bent gekomen omdat je wilt afvallen, om te horen dat een dieet niet de oplossing is. En toch is het zo. Veel mensen volgen diëten, vallen af, komen weer aan. Vaak zelfs nog meer dan dat ze zijn afgevallen. Het welbekende jojo-effect. Bovendien worden mensen niet gelukkiger van al dat diëten.  Want  weinig mogen eten, sommige dingen zelfs helemaal niet  zijn niet echt iets waar je vrolijk van wordt. Dus nee, Spruitjes en Zo! is geen dieet. Dat willen we even heel duidelijk stellen. Wij houden namelijk niet van diëten. Die diëten zijn namelijk helemaal niet goed voor je. Ze richten zich op de korte termijn en zijn beslist niet gericht op gezond. Spruitjes en Zo! richt zich juist op gezond eten en lekker in je vel zitten. Op wat er wel mag en wat je wel kunt, in plaats van je dingen te verbieden. En, heel belangrijk we richten ons op de lange termijn.

Afvallen zonder dieet?

We richten ons op mensen met overgewicht, met name kinderen met overgewicht. Niet omdat we tegen overgewicht  zijn en alle te zware mensen willen overhalen om toch vooral slank te worden. Nee, we willen graag dat iedereen een gezonde gewicht krijgt. Niet omdat we tegen dik zijn, want dat is onzin. Maar omdat we weten dat het anders kan. Slank worden staat bij ons ook niet op nummer één, gezond zijn en gelukkig worden wel. Wij willen graag dat mensen blij zijn met hun lichaam. Dat de kinderen die we begeleiden weten dat ze meer kunnen bereiken als ze goed voor zichzelf zorgen. Dat ze een gezond gewicht niet bereiken door een crash-dieet te volgen maar juist door gezond te eten. Dat ze vol zelfvertrouwen zijn en trots op zichzelf.

Afvallen zonder dieet!

Zelfacceptatie is erg belangrijk, weten wie je bent, wat je kunt. Daar zijn we bij Spruitjes en Zo! heel erg mee bezig. Niet je uiterlijk zegt wie jij bent maar jij! Ieder lichaam is anders en dat mag. Overgewicht hoeft helemaal geen probleem te zijn. Als jij je uiterlijk goed vindt dan is het prima. Helaas merken wij in de praktijk echter vaak, dat mensen met overgewicht wel degelijk last hebben van hun lichaam. Sommigen weten dit zo te verbloemen dat ze het zelf niet meer weten. Pas nadat zij zijn afgevallen erkennen ze dat ze er toch wel mee in hun maag zaten.  

In onze maatschappij is slank de norm, terwijl het straatbeeld een totaal ander plaatje geeft. Meer dan de helft van de bevolking is te dik. Ook onder kinderen is er veel overgewicht. Wij van Spruitjes en Zo! willen een bijdrage leveren aan dit maatschappelijk probleem. Niet omdat we tegen dik zijn, maar omdat we weten dat het anders kan.

Dus: Geen diëten! Nooit meer op dieet, maar levenslang lekker gezond eten. Het kan en de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! leren je graag hoe het moet. En dat doen ze op een leuke manier.

Interessant? Delen met je vrienden ››