Facebook Linkedin Twitter
Kinderen op Moederdag

Kinderen op Moederdag

Eens per jaar dan is het zo ver, een extra verwen dag voor alle moeders. moederdag

Zelf gemaakte ontbijtjes, die helaas niet altijd even goed lukken. Zo moest ik een keer genoegen nemen met een overheerlijk  bordje koude Brinta. Die overigens zo dik was dat ik mes en vork nodig had. Manlief lag op de grond naast het bed te rollen van plezier terwijl ik tussen twee happen door nog siste ‘Wacht maar tot het Vaderdag is!” en tegen de kinderen, toen nog drie kleintjes glunderde ‘Heerlijk hoor, dat hebben jullie lekker klaar gemaakt!” Tja je laat je als moeder natuurlijk niet kisten.

Gelukkig zijn ze die fase nu ontgroeid en krijg ik tegenwoordig een heerlijk ontbijtje met warme verse broodjes, vers geperste sinaasappeltjes en een gekookt eitje…nee dus!

Pubers

Met tegenwoordig pubers in huis heb ik weinig kans op een ontbijt op bed, tenzij ik blijf liggen tot een uur of twaalf. Want tegen die tijd komen ze beneden met hun slaperige koppies. “Waarom sta je dan ook zo achterlijk vroeg op!”  is het verwijt dan. Maar daar tegenover staat dat ze wel voor het avondeten zorgen op die speciale dag en dat ik, omdat ze geen cadeautjes meer zelf maken een nieuwe regel heb ingesteld, namelijk onbeperkt knuffelen (vinden pubers namelijk ook niet meer zo leuk om te doen en moeders wel!), kom ik de dag wel door. moederdag

Ook qua cadeautjes kom je vaak voor verrassingen te staan. Zelf gemaakte broches van pasta, kettingen van macaroni, bloemen uit de tuin van een boze buurvrouw, alles is leuk zolang ze het maar zelf maken toch of regelen toch?

Het leukste cadeau dat ik ooit met Moederdag heb gekregen wil ik jullie echter niet onthouden. Het is afkomstig van onze jongste zoon, toen nog een peutertje. Vol trots verscheen hij grijnzend aan mijn bed met een mooi ingepakt pakje. Manlief stond er al wat lacherig bij en zei: “Hij heeft het zelf uitgezocht en ik kon hem echt niet op andere ideeën brengen.” Vol goede moed begon ik met uitpakken, zelf uitgezocht is schattig toch! Tot mijn grote verbazing en hilariteit zaten er in het pakje twee pakken maandverband!

En dan de reactie van ons mannetje: “Die vind jij mooi hè, want die koop jij altijd!”

Mooie herinneringen

Ook dit jaar hoop ik op een heleboel mooie herinneringen. Ik hoef geen dure cadeaus. Grote bossen bloemen of andere uit de winkel afkomstige zaken. Ik wil onbeperkt knuffels zonder commentaar van iedereen uitdelen en heerlijk lang aan tafel zitten met elkaar. Herinneringen opbouwen voor later.

En voor alle moeders zeg ik, een heerlijke Moederdag en geniet ervan! En voor alle kinderen zeg ik, verwen je moeder en natuurlijk het liefst met gezonde dingen. Dus laat die dozen bonbons maar zitten en vervang ze voor gezonde zaken. Onbeperkt knuffelen voor een dag! Samen leuke dingen doen, aandacht! Daar zijn moeders dol op, en het is beter voor hun figuur.

Interessant? Delen met je vrienden ››