Facebook Linkedin Twitter
Kinderproducten gezond of juist niet?

Kinderproducten gezond of juist niet?

Speciaal voor kinderen worden er diverse producten gemaakt, deze zijn in de supermarkten te koop. Op deze producten staan voor kinderen bekende tv-figuren afgebeeld. Voor kinderen dus echt aantrekkelijk, maar zijn ze wel zo goed voor onze kinderen?

Kinderproducten niet gezond

Veel van deze producten vallen in de categorie extra en maken dus geen onderdeel uit van de basis. Denk aan koekjes, toetjes, frisdranken en suikerhoudend beleg als hagelslag. Niet echt direct gezonde producten dus. Toch worden deze producten veel verkocht.

Een opgroeiend kind heeft echter voedingsstoffen nodig. Vitamines en mineralen. Veel producten gericht op kinderen leveren die nauwelijks. Een volkoren boterham is gezond, maar helaas wordt die niet gepromoot door een stripfiguur of tv-held. Voor ouders wel eens lastig.

Kinderproducten, wat willen de kinderen

Toch kun je zelf thuis ook leuke producten voor je kind maken, die wel gezond zijn. Denk aan fruitspiesjes, een puzzel boterham of een lekker yoghurt met fruit ijsje. Er zijn heel veel mogelijkheden om het eten van je kind leuk te presenteren. Oké, het kost wat tijd maar het werkt vaak wel. Kinderen vinden namelijk een aantal dingen erg leuk aan eten:

  • felle kleuren
  • leuke vormen

Kijk maar eens naar de producten voor kinderen, de producenten spelen heel goed in op deze twee wensen van de kinderen. Koekjes hebben leuke vormen, snoepjes zijn fel gekleurd, toetjes zitten in grappige zakjes weer met die felle kleuren er op. Zo maken ze de producten precies zo als de kinderen ze graag zien, en dus willen de kinderen ze maar al te graag hebben. Maar als ouder kun je deze strategie dus ook gebruiken!

Kinderproducten aantrekkelijk maken

Fel gekleurd? Wat dacht je van fruit en groentes, die hebben echt wel een leuke kleur hoor. Snoep tomaatjes, mini paprika’s of watermeloen bijvoorbeeld. Maar ook druiven, kersen, blauwe bessen of frambozen. Kleur genoeg.

Gekke vormen maak je zelf door gebruik te maken van grappige (koekjes)vormen. Maar ook leuke (saté)prikkers kunnen je helpen. Zelf een gezellig bakje kan al helpen om het eten leuk te presenteren.

Dus leef je uit en maak zelf kinderproducten die je kinderen maar al te graag willen hebben en laat die extra producten die vaak duur zijn, lekker in de winkel liggen. Kidsmarketing kan jij ook!

Interessant? Delen met je vrienden ››