Facebook Linkedin Twitter
Lekker lunchen, 5 mogelijkheden

Lekker lunchen, 5 mogelijkheden

Lekker lunch is niet moeilijk, het kan iedere dag weer. Natuurlijk een boterham met kaas is prima, maar van ons krijg je nog meer mogelijkheden zodat je lunch nog lekkerder en nog gezonder wordt. Want variëren is goed voor je, het zorgt ervoor dat je van alles wat binnen krijgt. Bovendien houdt het gezond eten leuk en uitdagend, je mag immers van alles en dat is juist lekker.

1.Tosti

Maak van 2 volkoren boterhammen besmeerd met wat grove mosterd en belegd met plakjes mozzarella en plakjes tomaat een heerlijke tosti.

2. Sandwich met komkommer en gerookte zalm

Neem twee volkoren boterhammen en besmeer ze met een dun laagje halvarine. Leg er een plakje gerookte zalm op. Schaaf met de dunschiller (of kaasschaaf) dunnen plakken komkommer en leg die op de gerookte zalm. Nu nog een gekookt eitje in plakjes snijden en erop leggen en je sandwich is klaar. Ook lekker om er wat (verse) bieslook overheen te doen.

3. pindakaas pannenkoeken

Neem 2 bananen, 3 eetlepels pindakaas, 100 ml. melk, 2 eieren, 50 gram havermout en 1 theelepel bakpoeder. Mak hier een beslag van en bak in wat olie de pannenkoekjes.

4. Turks brood delen

Neem een Turks brood en snijd het overdwars door. Besmeer een kant het met frisse roomkaas en belg het daarna met plakjes kipfilet. Versier het brood dan met plakjes komkommer, schijfjes tomaat, reepjes paprika (geel en rood) en wat sla naar eigen smaak. Andere helft er weer bovenop en nu punten snijden zoals je een taart aansnijdt. Lekker samen brood delen.

5. Salade met avocado en bonen

Neem 1 blikje rode kidneybonen, een halve komkommer, een halve rode ui, een bakje kleine tomaatjes, een blikje mais en een avocado. Snijd alle groente in blokjes en meng dit met de bonen en de mais door elkaar. Maak van een eetlepel fijngesneden peterselie en een eetlepel fijn gesneden dille samen met 3 eetlepels olijfolie een dressing. Maak op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de salade en klaar is je lunch.

 

 

 

Interessant? Delen met je vrienden ››