Facebook Linkedin Twitter
Overgewicht en een zwangerschapswens: Overgewicht en een zwangerschapswens

Overgewicht en een zwangerschapswens

zwangerschap en overgewichtZwangerschap, een wens voor veel vrouwen. Een kindje krijgen, moeder worden. Niet altijd wil dat meteen lukken. Soms speelt overgewicht daar een belangrijke rol in. Overgewicht kan namelijk zorgen voor minder vruchtbaarheid. Niet alleen bij de vrouw die zwanger wil worden, maar ook zeker bij de aanstaande vader. Want ook bij mannen neemt de vruchtbaarheid af als er sprake is van overgewicht.

Mocht je te zwaar zijn en wil het zwanger worden maar niet lukken, dan is het verstandig om af te vallen. Maar wel op een gezonde manier. Dus met gezonde voeding en beweging en niet met een crash-dieet!

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! hebben een speciaal programma ontwikkeld voor aanstaande moeders. Ook vrouwen die willen afvallen omdat ze een zwangerschapswens hebben en  het zwanger worden niet wil lukken , zijn welkom. En is de aanstaande papa te zwaar is, mag die ook mee.

Overgewicht en zwangerschap

Overgewicht tijdens je zwangerschap komt steeds vaker voor. Veel vrouwen starten een zwangerschap al met overgewicht. Doordat ze dan tijdens hun zwangerschap ook nog eens aankomen, belanden ze al snel in de categorie “Obesitas” Het programma ” Niet eten voor 2″ van Spruitjes en Zo! is in samenwerking met verloskundigen ontwikkeld. Het is geen dieet, maar richt zich op gezond eten tijdens de zwangerschap. Het complete programma bestaat uit drie consulten inclusief een uitgebreide voedingsanalyse. Ook als je geen overgewicht hebt maar gewoon gezond wilt eten tijdens je zwangerschap is het programma geschikt.

Overgewicht een risico tijdens zwangerschap

Overgewicht tijdens je zwangerschap geeft extra risico’s. Denk aan zwangerschapssuikerziekte, hoge bloeddruk maar ook trombo-embolie (vorming van bloedklonters) komen ook vaker voor bij obese zwangeren. Ook lopen vrouwen met overgewicht tijdens hun zwangerschap meer kans op een keizersnede. Wat dan weer extra risico’s  met zich meebrengt, omdat  een patiënt met overgewicht moeilijker onder narcose is te krijgen.zwangerschap en overgewicht

Maar behalve voor de moeder in kwestie geeft het overgewicht ook risico’s voor het ongeboren kindje. Het geboorte gewicht is vaak hoger. Wat de bevalling zwaarder kan maken, ook voor het kindje.

Al met al is overgewicht tijdens en voor een zwangerschap dus verre van ideaal. Daarom is het verstandig om goed voor je lichaam te zorgen, al voor dat die zwangerschapswens er is en zeker tijdens die zwangerschap. Ervoor te zorgen dat je lichaam gezond is en klaar om een kindje te krijgen. Een zwangerschap kost namelijk veel energie en dan is het prettig als je lichaam in goede conditie is.

Het speciale programma van Spruitjes en Zo! helpt aanstaande moeders om gezonde keuzes te maken. En bedenk, die keuze maak je niet alleen voor jezelf. Je hebt er een verantwoording bij!

Wil jij ook graag zwanger worden en lukt het niet direct, heb je overgewicht en wil je daar aan werken of gewoon gezond eten tijdens je zwangerschap maak direct een afspraak met een kindereetcoach van Spruitjes en Zo!

Interessant? Delen met je vrienden ››