Facebook Linkedin Twitter
Overgewicht en stress!: Overgewicht en stress!

drukte binnen het gezin Spruitjes en Zo!Overgewicht en stress!

Kinderen van ouders die veel last hebben van stress, krijgen vaker last van overgewicht dan kinderen van ouders die geen of minder stress ondervinden. Dat is toch vreemd vind je niet? We weten dat stress bij mensen zelf voor extra eten en dus extra gewicht kan zorgen. Als je last hebt van langdurige stress ga je namelijk vaker eten. Bovendien werkt je lichaam anders in tijden van stress. Maar nu blijkt dus ook dat kinderen van ouders met stress ook dikker worden.

Eigenlijk is dat wel goed te verklaren. Ouders die last hebben van stress zijn vaker gehaast, hebben minder tijd voor bijvoorbeeld koken en grijpen dus sneller naar een makkelijke maaltijd. En helaas zijn die makkelijke maaltijden dan vaak de calorierijke maaltijden. En eigenlijk is dat helemaal niet slim. Niet alleen omdat je kinderen er dikker van worden maar ook voor je eigen lijf is het niet handig. Juist in tijden van stress waarbij je het uiterste van je lichaam vraagt is het verstandig om extra gezond te eten.

Je wilt immers dat je lichaam optimaal blijft presteren zodat jij die haastklus waar je zo om in de stress zit kunt afmaken. Of  je wilt fit zijn om voor je moeder te zorgen, die extra hulp nodig heeft nu ze op leeftijd komt. Met andere woorden, juist als er sprake is van stress is gezond eten extra belangrijk. Ziek worden levert namelijk nog meer stress op. Want dan komt je werk niet af en dan kan je niet voor je zieke moeder zorgen.

Neem dus wel even die extra tijd om te koken. Ten eerste is het goed voor je lichaam en voor het lichaam van je kinderen, en ten tweede is het ook gewoon even een rust moment in alle hectiek.Even een momentje van aandacht. Aandacht voor je kinderen, aandacht voor je eten en aandacht voor jezelf. Daarna kan je er weer tegen, heb je weer energie gekregen om aan de slag te gaan.

Jouw stress

Ervaar jij veel stress en schiet het gezonde eten er daardoor vaak bij in en wil je dat graag veranderen? Neem contact op met een kindereetcoach want ook daar kunnen wij jou bij helpen.

Interessant? Delen met je vrienden ››