Facebook Linkedin Twitter
Overgewicht jongeren 12-18

Overgewicht jongeren

Steeds vaker komt overgewicht voor onder de groep jongeren 12-18 jaar. Veel zaken hebben invloed op deze stijging. Jongeren hebben de vrijheid om zelf naar de supermarkt te gaan en daar eten te halen, helaas niet altijd gezond. Ook hebben zij vaak last van groepsdruk. Eenmaal te zwaar bestaat er een risico dat een jonger zelf aan het diëten slaat, met alle gevolgen van dien. Belangrijk dus om op tijd goede begeleiding te zoeken.

Individuele begeleiding bij overgewicht voor jongeren 12-18:

Ook voor deze groep is het mogelijk om samen met ouder(s) op consult te komen bij één van onze coaches. Echter kan er in overleg ook worden besloten dat de jongere in kwestie de begeleiding zelfstandig gaat volgen zonder de aanwezigheid van een ouder. Echter blijft de ouder wel betrokken bij de begeleiding en voorzien van informatie. Ook hier wordt er acht wekenlang gewerkt aan een gezond eetpatroon en een gezond gewicht. Echter op een niveau dat aansluit bij de leeftijd van de jongere. Jongeren leren tijdens de consulten hoe hun lichaam werkt en wat hun lichaam nodig heeft. Door het maken van leuke en uitdagende opdrachten krijgen zij ook inzicht in hun eigen kracht. Werken aan het zelfvertrouwen en zelfbeeld van pubers vinden wij binnen dit programma erg belangrijk. Onze insteek daarbij is, dat een jongere met voldoende zelfvertrouwen beter bestand is tegen verleidingen en beter in staat is om voor zichzelf op te komen en de juiste keuzes te maken.

Stop overgewicht jongeren

Ouder en adolescent worden stap voor stap begeleid naar een gezond eetpatroon. Diverse onderwerpen  komen aan bod, zoals het ontbijt, de lunch, het avondeten en tussendoortjes. Maar ook traktaties, feestjes en nee durven zeggen worden behandeld. Ook worden er een aantal extra onderwerpen besproken, zoals uitgaan en alcoholische dranken. Ook het zelf snacks aanschaffen wordt behandeld aangezien pubers vaak over een behoorlijk geldbedrag beschikken en tevens de mogelijkheid hebben zelfstandig inkopen te doen.

De begeleiding is zeer praktijk gericht en biedt ouders en kinderen handvatten die zij thuis direct kunnen inzetten.

 

Meld je hier direct aan!

 

Interessant? Delen met je vrienden ››