Facebook Linkedin Twitter
Overgewicht kinderen 6-12

Overgewicht kinderen

Helaas zien we het steeds vaker, kinderen met overgewicht. Overgewicht is niet onschuldig en kan grote en zeker ook vervelende gevolgen hebben. Zowel op lichamelijk gebied als ook op het sociaal emotionele  vlak. Stop overgewicht bij kinderen en werk samen met een kindereetcoach van spruitjes en Zo! aan een gezonde leefstijl voor jullie hele gezin.

Individuele begeleiding bij overgewicht voor kinderen 6-12:

overgewicht kinderenHet traject dat deze kinderen volgen bestaat uit acht consulten waarbij ouder(s) en kind samen komen. De aanwezigheid en betrokkenheid van ouders is noodzakelijk. Het is van groot belang dat ouders ook leren dat zij als opvoeders kunnen bijdragen aan de gezondheid van hun kind. Om die reden krijgen zowel ouders als kind een werkmap met informatie over voeding. De mappen lopen synchroon met elkaar, maar de ouder map is aangevuld met extra informatie die niet voor de kinderen wenselijk is.

Zo staat er in de werkmap van de kinderen niets over calorieën, in de map van de ouders wordt hier wel aandacht aan besteed. Ook krijgen ouders ieder consult praktijk gerichte informatie en tips over de besproken onderwerpen.

Kinderen leren tijdens de consulten hoe hun lichaam werkt en wat hun lichaam nodig heeft. Door het maken van leuke en uitdagende opdrachten krijgen zij ook inzicht in hun eigen kracht. Werken aan het zelfvertrouwen en zelfbeeld van het kind vinden wij binnen dit programma erg belangrijk. Onze insteek daarbij is, dat een kind met voldoende zelfvertrouwen beter bestand is tegen verleidingen en beter in staat is om voor zichzelf op te komen en de juiste keuzes te maken.

Ouder en kind worden stap voor stap begeleid naar een gezond eetpatroon. Diverse onderwerpen  komen aan bod, zoals het ontbijt, de lunch, het avondeten en tussendoortjes. Maar ook traktaties, feestjes en nee durven zeggen worden behandeld.

De begeleiding is zeer praktijk gericht en biedt ouders en kinderen handvatten die zij thuis direct kunnen inzetten.

Schrijf je hier meteen in.

Interessant? Delen met je vrienden ››