Facebook Linkedin Twitter
Overgewicht kinderen en Sint Maarten.: Overgewicht kinderen en Sint Maarten.

Overgewicht en Snoep voor kinderen tijdens Sint Maarten

Overgewicht kinderen en Sint Maarten.

Voor veel kinderen is het binnenkort feest. Dan lopen ze Sint Maarten. Voor diegene onder ons die dat feest niet kennen; Tijdens het Sint Maartenfeest lopen de kinderen langs de deuren met een (zelfgemaakte) lampion en zingen ze een liedje. Als beloning krijgen ze dan een snoepje. In het dagelijks leven adviseer de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! om kinderen niet te belonen met snoep maar met complimentjes. Maar we vermoeden dat er geen kind Sint Maarten zou gaan lopen als er alleen een compliment tegenover zou staan. Bovendien, het is een feest en feesten moet je vieren!

Maar het betekent vaak wel zakken vol snoep. Want de echte fans lopen vanaf het moment dat het donker wordt tot een uur of 8. En we spreken uit ervaring dat je in die tijd echt veel snoepgoed kunt ophalen. Zeker als je het kortste liedje zingt dat je kent! Maar goed, wat doe je als ouder met een kind dat minstens een kilo snoepgoed heeft opgehaald. Laat je die vrij of stel je daar regels voorop? Persoonlijk adviseren we om voor het laatste gaan. Regels.

Regels voor snoep tijdens Sint Maarten

Als kindereetcoaches hebben we een hele simpele regel. Je mag zoveel snoep ophalen als je kan! En op de avond van Sint Maarten mag je dan ook best wat snoepen. Als je thuis bent! Niet onderweg. Thuis komen en tellen wat je hebt opgehaald hoort er namelijk ook bij. En… is erg leuk om te doen! Na het tellen mag je er 3 uitkiezen die je lekker gaat opeten en de rest, die verdwijnt in een mooie trommel. Uit die trommel mag je iedere dag 1 snoepje kiezen zodra je uit school komt en in het weekend 2. Die regel werkt. En natuurlijk mekkeren kinderen als je regels stelt. Dat is hun taak! Jij als ouder hebt de taak om regels op te stellen en jou kinderen hebben als taak om daar lekker tegenaan te schoppen. Zo hoort dat. Maar…en dat is ook je taak als ouder, jij hebt het laatste woord!

Teveel sint Maarten snoep

Ben je het niet helemaal, of zelfs helemaal niet eens met een aantal stukken snoepgoed dat je kind heeft opgehaald. Sommige mensen geven kinderen echt teveel, zoals grote candybars. Of los snoep dat dan lekker in een tas heeft gezeten de hele avond. Dan kun je daar in iets bijsturen. Haal de echt foute dingen uit de snoeppot en vervang ze door iets waar jij achter staat. Verdeel de te grote dingen in kleinere porties. Of stel voor die te delen met anderen.

Wat geef je met Sint Maarten?

Heb je zelf geen kinderen die Sint Maarten lopen maar komen die kinderen wel bij jou aan de deur. Bedenk dan goed dat een kleinigheidje weggeven aan snoepgoed voldoende is. Maak twee verschillende bakjes. Een bakje voor de kleintjes, met bijvoorbeeld doosjes rozijntjes of andere zachte snoepjes. Voor de wat grotere kinderen kan je een zakje gummi beertjes doen, of een mini candybar, maar ook hier geen enorme ladingen snoep. Ze komen immers niet alleen bij u thuis langs. Verpakt snoep is wel zo prettig, want alles verdwijnt in een grote tas.

In plaats van snoep kan je ook heel goed iets anders weggeven. Mandarijntjes zijn nu volop te krijgen en de meeste kinderen vinden ze lekker. Een klein appeltje kan ook heel goed. Maar je kunt ook prima iets geven dat niet eetbaar is. Zo zijn er vaak leuke en niet zo dure attenties te koop die goed kunnen. Potloden, gummetjes of kleine notitieblokjes.

Overgewicht is lastig, zeker als het bij kinderen een probleem is. Je wilt als ouder graag dat je kind gelukkig is en lekker in zijn of haar vel zit. Overgewicht kan hier een behoorlijke spelbreker zijn. Daarnaast wil je als ouder ook niet dat je kind nog meer overgewicht krijgt en dus wil je het snoepen beperken,maar altijd nee zeggen is ook niet fijn. de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! kunnen jullie hierbij helpen. Maak gerust een afspraak.

Interessant? Delen met je vrienden ››