Facebook Linkedin Twitter
Overgewicht kinderen, ouder heeft voorbeeldrol.: Overgewicht kinderen, ouder heeft voorbeeldrol.

voorbeeldrol ouder bij overgewicht kindOvergewicht kinderen, ouder heeft voorbeeldrol.

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! weten het. Ouders hebben het niet altijd even gemakkelijk. Kinderen opvoeden kost behoorlijk wat inspanning en, je bent als ouder verantwoordelijk voor je kinderen. Je wilt graag dat ze lekker in hun vel zitten, dat ze met plezier naar school gaan, dat ze er netjes en verzorgd uitzien en dat ze gezond eten. En vooral bij dat laatste, gezond eten, heb jij als ouder een flinke voorbeeldrol. Maar wat als je kind niet lekker in zijn vel zit. Wat als overgewicht een probleem is. De kindereetcoaches zijn daar duidelijk over, dan is je voorbeeldrol nog belangrijker!

Jouw voorbeeldrol

Kinderen zijn net papegaaien, dat wat jij zegt dat zeggen ze na. Maar ook dat wat jij doet, doen ze na. Niet zo heel erg vreemd dus, dat als jij op de bank zit met een zak chips je kind dit ook zal doen. Nou is het natuurlijk niet erg als dat af en toe gebeurt maar als het te vaak gebeurt heeft dat wel gevolgen. Van teveel snacks, en dan met name de calorierijke snacks worden we dikker. Maar al die tijd dat je op de bank zit beweeg je ook niet en ook dat maakt ons dikker. Belangrijk dus om het bank-hangen te beperken en er een uitzondering van te maken. aan de andere kant is het ook zo dat als je kind jouw ziet bewegen, het zelf ook actiever zal zijn. Sport jij dan zal je kind dit ook sneller doen. Wat je doet heeft dus gevolgen en dat moet je je als ouder goed realiseren. Kijk een s kritisch naar jezelf. Wat zend jij uit?

Wees een voorbeeldouder heeft voorbeeldrop bij overgewicht kinderen

Laat je kind zien dat gezond eten lekker is. Pak eens wat vaker een schaaltje rauwkost en niet een bakje chips. Of pak een appel en niet dat koekje. Doordat jij gezond eet zal je kind dit ook gaan doen. Zeker als je laat zien hoe lekker of dat het wel niet is.

Dat geldt dus ook voor bewegen. Ga jij regelmatig sporten of ben je vrij passief? Je kind ziet wat jij doet. Beweeg je regelmatig, pak je bijvoorbeeld vaak de fiets dan zal je kind dit ook sneller doen. Maar pak jij constant de auto, ook voor kleine stukjes tja, dan moet je niet raar opkijken als je kind vraagt om te worden weggebracht.

Alles dat jij als ouders doet zien je kinderen en het is voor hen de standaard. Zo gaat het, dus dat is dus normaal. Ze zien immers hun ouders het meest?! Dus wees een goed voorbeeld en ga er op uit. Pak je sportschoenen er weer eens bij en ga bewegen. Misschien zelfs samen met je kind! Leg die zak snoep weg en pak lekker een stuk fruit. Laat zien dat jij voor gezond gaat!

 Goed voorbeeld doet goed volgen

Want al zeg je duizend keer tegen je kind: “Ga wat doen en snaai niet zoveel!” Het komt pas echt over als je zelf het goede voorbeeld geeft. Daar zijn de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! van overtuigd. Daarom kun jij als ouder ook op consult komen als jij graag wilt weten hoe jij precies het goede voorbeeld kunt zijn. Heb je vragen over gezond eten binnen jullie gezin, maak dan een afspraak.

 

 

Interessant? Delen met je vrienden ››