Facebook Linkedin Twitter
Overgewicht volwassenen.

afvallen kinderenOvergewicht volwassenen.

Naast ouder ben je ook gewoon een mens. Jij hebt net als andere mensen je eigen problemen, obstakels en valkuilen. Overgewicht kan dus ook voor jou als persoon een probleem zijn. Als ouder wil je graag een goed voorbeeld zijn voor je kind. Wellicht ervaar jij problemen rondom eten. Heb je eetbuien, of een ongezonde manier met omgaan met eten. Misschien ben jij een grote snoepdoos, en eet je nooit groentes. Of speelt overgewicht een rol. Daarmee kon je allemaal leven, tot dat je opeens ouder werd. Een ouder, vader of moeder van een kind. Een kind dat jou als voorbeeld ziet. Jou gewoontes overneemt. Gewoontes die jouw eigen leven misschien wel knap lastig maken. Gewoontes die je je kind liever niet ziet ontwikkelen.

Verkeerde gewoontes.

De enige manier om dat te voorkomen is zelf veranderen. Je eigen gedrag zo te veranderen dat je wel een goed voorbeeld bent voor je kinderen. Zodat zij jouw gezonde gedrag kunnen overnemen. Veranderen is lastig, maar zeker niet onmogelijk. Goede hulp is daarbij wel erg belangrijk. Iemand die je stap voor stap begeleidt naar je uiteindelijke doel. Als ouder, doe je dat niet alleen voor jezelf maar ook voor je kind. Want als geen ander weet jij hoe lastig het leven is als je beperkt wordt door je gedrag, of als je niet tevreden bent met je gewicht, je lichaam. Blijf jij hangen in dit gedrag, zal je kind dit overnemen. En dat is denk ik, wel het laatste dat je wilt.13672584_xl

Soms is het goed om hulp in te schakelen. Al onze coaches zijn gespecialiseerd in Kind en voeding en eten binnen een gezin. Zij weten dus precies hoe ze jou als ouder het beste kunnen helpen. Je hebt binnen een gezin nou eenmaal niet alleen met jezelf te maken, er zijn nog andere mensen. Samen met jou wordt gekeken naar oplossingen die bij jullie gezin passen. Zodat niet alleen jij, maar ook de rest van het gezin optimaal profiteren van alle tips en adviezen die worden gegeven.

Inspiratiesessie

Soms heb je al ouder een ongezonde relatie met eten. Je eet uit frustratie, uit boosheid, verdriet of gewoon omdat je je verveeld. Eten is voor jou een demp middel geworden. Eetbuien overvallen je en soms lijkt het alsof het eten sterker is dan jij. We noemen dit emotie-eten. Veel mensen hebben hier last van. Ze ervaren dit als heel erg vervelend en soms is er ook sprake van schaamte.Speciaal voor emotie-eters heeft Spruitjes en Zo! een inspiratiesessie ontwikkeld. Deze workshop van ruim 3 uur, geeft je veel inzicht in je eigen kunnen, je eigen valkuilen en je eigen kracht. De workshop wordt op diverse locaties gegeven en zal je echt op weg helpen naar een gezonder eetpatroon.

Een coach bij jouw in de buurt.

Op diverse plaatsen in heel Nederland werken diverse coaches met de methode Spruitjes en Zo! Kijk in ons overzicht welke coach het dichts bij jou in de buurt werkzaam is.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››