Facebook Linkedin Twitter
Een gezonde zwangerschap

Een gezonde zwangerschap

Als er één moment is waarop je gezond zou moeten eten dan is het natuurlijk tijdens je zwangerschap. Je eet dan immers niet meer alleen voor jezelf maar je baby eet met je mee. Alles dat jij eet komt rechtstreeks bij je aanstaande kindje terecht. Belangrijk dus om tijdens je zwangerschap extra aandacht te schenken aan je voeding. Een kindereetcoach van Spruitjes en zo! weet wat er wel en niet goed is op het gebied van voeding tijdens je zwangerschap. Maak een afspraak en begin met gezond (op)voeden!

Behalve informatie geven aan zwangere aanstaande moeders doen we nog meer. Want helaas komt overgewicht steeds vaker voor en zo ook onder aanstaande moeders, met alle gevolgen van dien.

Begeleiding voor zwangere vrouwen (met overgewicht):

In samenwerking met een aantal verloskundigen is dit programma voor zwangere vrouwen tot stand gekomen. Overgewicht tijdens de zwangerschap of zelfs al overgewicht voor een zwangerschap is een groeiend probleem waar verloskundigen tegenaan lopen. Vrouwen met overgewicht die zwanger worden lopen meer risico, hun kinderen zijn vaak groter, met alle gevolgen van dien tijdens de bevalling. Ook neemt de kans op een keizersnede toe, waarbij de aanstaande moeder dan weer meer risico loopt omdat een zwaarlijvig persoon moeilijker onder narcose is te brengen. Maar buiten deze risico’s lopen zwangere vrouwen met overgewicht vaak ook meer kans op zwangerschapsdiabetes.

zwangere vrouw en voedingAfvallen tijdens een zwangerschap is niet aan te raden, echter op gewicht blijven of zo min mogelijk aankomen is wel een goed idee. Bovendien is het natuurlijk gewenst dat de aanstaande moeder zo gezond mogelijk eet tijdens haar zwangerschap omdat dit een gunstige invloed heeft op het ongeboren kind. Bovendien heeft de aanstaande moeder natuurlijk ook baad bij een gezonde zwangerschap.

Ook hebben vrouwen die in verwachting zijn vaak veel vragen over voeding. En hebben ze regelmatig klachten die door voeding zijn op te lossen. Hierbij kunt u denken aan zwangerschapsmisselijkheid, obstipatie, zuurbranden en een verhoogd suikergehalte.

Voor die vrouwen is dit programma geschreven, waarbij een voedingsanalyse wordt gemaakt en cliënten voorlichting krijgen over gezonde voeding tijdens de zwangerschap en ook in de periode van borstvoeding.  Dit traject van drie consulten is beschikbaar voor alle vrouwen, dus niet alleen zwangere vrouwen met overgewicht maar ook aanstaande moeders die graag meer informatie willen over gezond eten tijdens de zwangerschap.

Ook vrouwen die een zwangerschapswens hebben maar waarbij overgewicht deze wens in de weg staat, zijn uiteraard van harte welkom om samen met een coach te werken aan het overgewicht zodat de kans op een daadwerkelijke zwangerschap wordt vergroot.

Schrijf je hier direct in.

Workshop voeding tijdens de kraam voor kraamverzorgenden

Naast de begeleiding van zwangeren en kraamvrouwen, ondersteunen wij ook kraamverzorgsters tijdens hun werkzaamheden. Daarom hebben wij voor u de workshop Kramen en Voeding ontwikkeld. Tijdens deze workshop bieden wij u als kraamverzorgster meer kennis over gezond eten in combinatie met borstvoeding en reiken wij handvatten aan om overgewicht bespreekbaar te maken. Graag vertellen we je hier meer over op onze pagina voeding tijdens de kraam.

Interessant? Delen met je vrienden ››