Facebook Linkedin Twitter
workshop ouders en peuters

Workshop voor ouders met peuters:

Deze serie, van drie workshops voor ouder en peuter richt zich op die zaken waar iedere ouder mee te maken krijgt. Het “niet willen eten”, “nee zeggen” en “de strijd aan tafel” De workshops zijn gemaakt voor ouder en peuter, leeftijd 2-4 jaar. De onderwerpen die worden behandeld zijn:

  • samen proevenspelenderwijs
  • samen ontbijten
  • samen koken

Waarbij de onderwerpen “nee zeggen” worden behandeld bij het samen proeven, “niet willen eten” bij samen ontbijten en “de strijd aan tafel” bij samen koken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de hoeveelheid voeding die noodzakelijk is voor een peuter en de voorkeuren qua voedingsmiddelen die ouders zouden moeten kiezen.

De opbouw van de workshop voor ouder en peuter is iedere keer hetzelfde, dit voor de herkenbaarheid voor de peuters. Aan de hand van een verhaaltje waarbij de kinderen de bewegingen uit het verhaal mogen meedoen samen met hun ouder, wordt er gewerkt aan het onderwerp dat centraal staat. Door leuke opdrachten en spelletjes leren de kinderen spelende wijs wat meer over eten en vooral het waarom. Voor ouders is er aanvullende informatie en mogelijkheid tot vragen stellen.

Het doel van deze workshops is ouders handvatten te geven over hoe gezond te eten met kinderen. Preventie van overgewicht is belangrijk. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met een gezond eetpatroon. Want gezond eten voorkomt veel leed.

Schrijf je hier direct in.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››