Facebook Linkedin Twitter
Pubers, overgewicht en gezond eten: Pubers, overgewicht en gezond eten

Pubers, overgewicht en gezond eten

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! begeleiden kinderen met overgewicht. Kinderen van 0-18 jaar kunnen we wel zegen, dus ja…ook die heerlijke pubers. Ze hebben de naam lastig te zijn,maar wij vinden ze geweldig!

Pubers en gezond eten. Het lijkt soms wel of het eten niet is aan te slepen. Zeker de jongens in de puberteit lijken nooit genoeg te hebben. Logisch want er gebeurt ook een heleboel in hun lijf en daar hebben ze energie voor nodig. Energie die ze uit voeding moeten halen. Toch heeft de jeugd vaak een voorkeur voor de snacks en het snoepgoed. Zakken chips staan ze te eten bij de uitgang van de supermarkten, pakken koeken en repen chocolade. De gezonde zaken, die slaan ze helaas vaak over. Dat is natuurlijk niet slim en als ouder kun je je daar behoorlijk druk over maken. Overgewicht ligt op de loer, de gezondheid van je kind komt in gevaar….

Toch wil het grootste gedeelte van de jongeren echt wel gezond eten. Zelf geven de jongeren het volgende aan:puber heeft voorbeeld nodig om gezond te eten

  • Ik moet van mijn ouders leren wat gezond is.
  • Als mijn ouders snoepen doe ik het ook.
  • Ongezond is nou eenmaal lekker.

Pubers en gezond eten, wees het goede voorbeeld

Het is dus vrij duidelijk dat jongeren het goede voorbeeld nodig hebben. Zij moeten van hun ouders leren wat gezond is, en als ouders snoepen dan doen zij het ook. Daar ligt dus een taak voor ons als ouders, wees het goede voorbeeld. Jongeren halen buitenshuis al voldoende snoep en snacks. Samen met vrienden de stad in, naar de supermarkt in de pauze. Ze komen echt niets tekort. Dus zorg thuis voor een gezonde basis en probeer het snoepen en snacken daar echt te beperken. Zorg vooral voor een gezond aanbod en maak het ze een beetje makkelijk. Pubers zijn gemakkelijk, als ze ergens moeite voor moeten doen, laten ze het al snel. Dus maak een bakje fruit voor ze klaar, geef ze een schaaltje rauwkost. Help ze een handje om gezond eten binnen te krijgen. wat ze zien van jou als ouder is voor hen de norm!

Pubers en voeding, laat zien dat gezond lekker is

goede begeleiding jongeren met overgewicht Spruitjes en Zo!Ongezond is nu eenmaal lekker. Van jongs af aan vragen we kinderen; “Wil je wat lekkers?” we bedoelen dan vaak snoep of koek. Dus leggen kinderen al snel de conclusie, snacks en snoep zijn lekker en al het andere dus niet. Draai het om. Gezond wordt lekker. “Wil je een lekker bakje fruit?” of “Wil je lekker wat rauwkost mee naar school?” Snoep benoemen we gewoon. “Wil je een koekje?” Op die manier wordt gezond eten aantrekkelijker.

Gezond eten is belangrijk, het levert veel voedingsstoffen en ook vitamines en mineralen. Pubers hebben al die stoffen hard nodig. Help ze dus een handje en zorg voor een gezonde basis. Geef het goede voorbeeld, lig jij op de bank met een zak chips zal je kind dit ook doen. Maar ga jij regelmatig sporten, eet je gezond en neem je regelmatig fruit en groentes, dan zal je kind dit gedrag ook overnemen. Dus laat zien aan je kinderen dat gezond belangrijk is, en lekker!

Als ouder heb je een voorbeeldfunctie voor je kinderen, dat is niet altijd gemakkelijk want soms kamp jezelf ook met overgewicht en weet je niet zo goed hoe dit te doorbreken.De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! weten hoe het is en zijn ook allemaal opgeleid om ook volwassenen te helpen naar een gezond eetpatroon en een gezond gewicht. Wil jij een gezond voorbeeld zijn, neem dan zeker contact op. Want naast jezelf help je ook je kind op die manier!

Interessant? Delen met je vrienden ››