Facebook Linkedin Twitter
Recept Amerikaanse pannenkoekjes: Recept Amerikaanse pannenkoekjes

Recept Amerikaanse pannenkoekjes

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! houden van lekker eten. Ze proberen lekkere dingen ook nog eens gezonder te maken. Door bijvoorbeeld fruit aan een gerecht toe te voegen. Zoals met deze Amerikaanse pannenkoeken. Net iets anders als onze normale pannenkoek, maar wel minstens net zo lekker!

Recept: Amerikaanse pannenkoekjes

Wat heb je nodig:

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml karnemelk (of een yoghurtdrank als optimel)amerikaanse pannenkoekjes Spruitjes en Zo!
  • theelepel bakpoeder
  • beetje vanille suiker
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • beetje kaneel

Wat moet je doen:

Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom, voeg bakpoeder en vanille suiker toe. Maak in het midden  een kuiltje en breek daar de eieren in. Voeg dan de karnemelk toe en mix het geheel tot een vrij dik beslag. Bak in een koekenpan met wat olie of een beetje boter telkens 2 tot 3 pannenkoekjes per keer. leg de pannenkoekjes op een bord en pel een banaan af, snijd deze in stukjes en verdeel dit over de pannenkoekjes. Strooi er een klein beetje kaneel over.

Waarom fruit bij je ontbijt

Per dag is de aanbeveling twee stuks fruit. Dat haalt niet iedereen helaas. weten de kindereetcoaches van Spruitjes en zo! Eentje lukt vaak nog wel maar die tweede schiet er vaak bij in. Door een stuk fruit aan je ontbijt toe te voegen, heb je er al eentje gehad en hoef je er dus nog maar een te nemen de rest van de dag. Dat kan je helpen om dagelijks wel twee keer fruit te eten. Bovendien fleurt fruit je bord lekker op, kleur op je bord is toch fijn?

Is je kind een lastige fruit eter dan hebben de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! tijdens de begeleiding nog meer tips voor je. Maak gerust een afspraak met een kindereetcoach bij jullie in de buurt.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››