Facebook Linkedin Twitter
Recept andijvietaart: Recept andijvietaart

Recept andijvietaart

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! worden altijd heel blij van hartige taarten. Maar ze hebben wel een alternatief voor de bodem. Meestal maak je die van bladerdeeg en dat is erg vet. Gelukkig kan het ook anders. Hartige taarten zijn super lekker en makkelijk te maken, bovendien kun je ze van te voren klaarmaken en dat scheelt tijd rond het avondeten. Niet meer in de keuken staan koken na je werk maar simpelweg de oven het werk laten doen. Hoe fijn is dat?!

Andijvietaart

Wat heb je nodig:

Voor kwarkdeeg:

  • 225 gram kwark
  • 3 eetlepel olie
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel zout

Wat moet je doen:

Meng van alle ingrediënten, met koele handen een deeg. Bestrooi het aanrecht en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap.(of vierkante natuurlijk, afhankelijk van je bakblik) Vet een taartvorm in met olie en druk het deeg erin uit. Bestrooi met paneermeel en zet het tot gebruik in de koelkast.ovenschotel met andijvie en caloriearm deeg

Voor vulling:

  • 650 gram andijvie fijn gesneden
  • 1 ui
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 75 gram cashewnoten (ongezouten)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

 Wat moet je doen:

Maak eerst het deeg volgens de aanwijzingen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de ui in blokjes en pers de knoflookteen uit. Bak dit kort in een hapjespan tot het glazig is, in een eetlepel olie. Voeg de gesneden andijvie toe en laat ongeveer 5 minuten warm worden. Laat de andijvie eventueel uitlekken in een vergiet (kan vocht vrijkomen).  Klop de eieren los in een kom. Voeg de crème fraîche, de cashewnoten, de kaas (75 gram), andijvie, zout en peper bij elkaar. Roer alles goed door elkaar en stort het in de springvorm. Strooi de rest van de kaas erover heen. Laat warm worden in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten.

Het recept voor het kwarkdeeg is afkomstig van Puur Gezond.

Kleine veranderingen maken vaak een groot verschil. Daarom zijn de kindereetcoaches van Spruitje en Zo! een groot voorstander van kleine stapjes. Teveel ineens willen veranderen gaat vaak niet goed. Bij kinderen met overgewicht zorgt veel grote veranderingen ook vaak op weerstand. De methode Spruitjes en Zo! is dan ook gericht op stap voor stap lekker in je vel zitten. Het hoeft niet ineens, het moet blijvend.

Interessant? Delen met je vrienden ››