Facebook Linkedin Twitter
recept: Andijvietaart

Andijvietaart

Wat heb je nodig:

Voor kwarkdeeg:

  • 225 gram kwark
  • 3 eetlepel olie
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel zout

Wat moet je doen:

Meng van alle ingrediënten, met koele handen een deeg. Bestrooi het aanrecht en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap.(of vierkante natuurlijk, afhankelijk van je bakblik) Vet een taartvorm in met olie en druk het deeg erin uit. Bestrooi met paneermeel en zet het tot gebruik in de koelkast.

Voor vulling:

  • 650 gram andijvie fijn gesneden
  • 1 ui
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 75 gram cashewnoten (ongezouten)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

 Wat moet je doen:

Maak eerst het deeg volgens de aanwijzingen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de ui in blokjes en pers de knoflookteen uit. Bak dit kort in een hapjespan tot het glazig is, in een eetlepel olie. Voeg de gesneden andijvie toe en laat ongeveer 5 minuten warm worden. Laat de andijvie eventueel uitlekken in een vergiet (kan vocht vrijkomen).  Klop de eieren los in een kom. Voeg de crème fraîche, de cashewnoten, de kaas (75 gram), andijvie, zout en peper bij elkaar. Roer alles goed door elkaar en stort het in de springvorm. Strooi de rest van de kaas erover heen. Laat warm worden in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten.

Puur gezond

Het recept voor dit kwarkdeeg is afkomstig van Puur Gezond.

Interessant? Delen met je vrienden ››