Facebook Linkedin Twitter
Recept bananen pindakaas tosti: Recept bananen pindakaas tosti

Recept bananen pindakaas tosti

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! hebben al heel wat kinderen blij gemaakt met dit recept. Het is namelijk super lekker en heel gezond. Bovendien vult het echt heel goed en dat is natuurlijk fijn want zitje buik vol met gezonde dingen dan is er geen ruimte voor ongezond. Dat scheelt, want dat betekent minder snoepen en snaaien.

Recept Bananen-pindakaas tostibanaan pindakaas tosti Spruitjes en Zo!

 Wat heb je nodig

  • 2 volkoren boterhammen
  • beetje pindakaas
  • 1 banaan
  • heel klein beetje kaneel
  • heel klein beetje poedersuiker

Wat moet je doen

Besmeer 1 boterham dun met pindakaas. Snij de banaan in plakjes en leg deze netjes op de boterham met pindakaas. Strooi een beetje kaneel over de bananenplakjes.  Leg de 2e boterham er boven op en stop nu alles in het tosti-ijzer. Even wachten tot de boterhammen lekker bruin en knapperig zijn geworden en dan haal je ze er voorzichtig uit (heet). Strooi nu een beetje kaneel en een beetje poedersuiker over je tosti en je kunt smullen.

Hier kunnen wij echt blij van worden. Misschien een wat vreemde combinatie maar echt heerlijk. Het vult ook behoorlijk en dat is wel fijn voor een maaltijd als ontbijt of lunch, want dan kun je lekker aan de slag en kun je ook een hele poos door.

Waarom pindakaas

Pindakaas is een prima brood smeersel. Het is vet, dus we moeten het niet te dik op brood doen maar het bevat wel de goede vetten en dat is dan wel weer prettig. In veel soorten pindakaas is suiker toegevoegd, maar er zijn ook merken die dat niet doen. Daar kom je achter door even op het etiket te kijken of suiker bij de ingrediënten staat. Pinda’s waar pindakaas van is gemaakt zijn eigenlijk helemaal geen noten zoals veel mensen denken. Pinda’s vallen onder de peulvruchten. Pindakaas bevat veel vitamine A, vitamine E, foliumzuur, calcium, magnesium, zink, ijzer, koper, selenium en vezels. Genoeg voedingsstoffen dus, lekker smeren op je boterham. Maar smeer wel dun want omdat er veel vetten inzitten is pindakaas ook calorierijk.

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! willen je er ook graag op wijzen dat er ook andere noten smeersels zijn dan alleen pindakaas. In de reformwinkels of natuurwinkels verkopen ze ook notenpasta als cashewnotenpasta of vier-notenpasta. Heerlijke smeersels voor op brood die ook erg lekker en voedzaam zijn.

Interessant? Delen met je vrienden ››