Facebook Linkedin Twitter
Recept: bananen pindakaas tosti

Recept Bananen-pindakaas tosti

 Wat heb je nodig

  • 2 volkoren boterhammen
  • beetje pindakaas
  • 1 banaan
  • heel klein beetje kaneel
  • heel klein beetje poedersuiker

Wat moet je doen

Besmeer 1 boterham dun met pindakaas. Snij de banaan in plakjes en leg deze netjes op de boterham met pindakaas. Strooi een beetje kaneel over de bananenplakjes.  Leg de 2e boterham er boven op en stop nu alles in het tosti-ijzer. Even wachten tot de boterhammen lekker bruin en knapperig zijn geworden en dan haal je ze er voorzichtig uit (heet). Strooi nu een beetje kaneel en een beetje poedersuiker over je tosti en je kunt smullen.

Hier kan ik echt blij van worden. Misschien een wat vreemde combinatie maar echt heerlijk. Het vult ook behoorlijk en dat is wel fijn voor een ontbijt want dan kun je lekker aan de slag en kun je ook een hele ochtend door.

Waarom pindakaas

Pindakaas is een prima brood smeersel. Het is vet, dus we moeten het niet te dik op brood doen maar het bevat wel de goede vetten en dat is dan wel weer prettig. In veel soorten pindakaas is suiker toegevoegd, maar er zijn ook merken die dat niet doen. Daar kom je achter door even op het etiket te kijken of suiker bij de ingrediënten staat. Pinda’s waar pindakaas van is gemaakt zijn eigenlijk helemaal geen noten zoals veel mensen denken. Pinda’s vallen onder de peulvruchten. Pindakaas bevat veel vitamine A, vitamine E, foliumzuur, calcium, magnesium, zink, ijzer, koper, selenium en vezels. Genoeg voedingsstoffen dus, lekker smeren op je boterham. Maar smeer wel dun want omdat er veel vetten inzitten is pindakaas ook calorierijk.

Interessant? Delen met je vrienden ››