Facebook Linkedin Twitter
Recept bananenpannenkoek: Recept bananenpannenkoek

Recept bananenpannenkoek

Pannenkoeken zijn vaak niet zo gezond. ze worden van wit meel gemaakt en als topping gebruik je vaak stroop, suiker of in geval van hartig spek. Niet echt gezond dus. Volgens de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! kan dat beter. Deze volkoren bananenpannenkoeken zijn wel gezond. Bovendien zijn ze erg lekker. Een prima gerecht voor een ontbijt of lunch. Ja, ook als je overgewicht hebt kun je ze gerust eten.

Recept bananenpannenkoek

volkoren banaan pannenkoek Spruitjes en Zo!Wat heb je nodig

  • 15o gr. volkoren (tarwe)meel
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 200 ml.melk

Wat moet je doen

Banaan prakken, ei toevoegen even roeren. Melk toevoegen en het meel en dan mixen met de mixer. Zoals normale pannenkoeken, alleen zijn deze iets kleiner bakken in klein beetje olie. Dit is echt een heel gemakkelijk recept. Eigenlijk is recept een te groot woord. Maar, wel erg lekker en zo klaar.

Waarom volkoren meel

De kindereetcoaches van Spruitjes en zo! roepen het wel vaker maar volkoren is echt een goed idee. Volkoren levert vezels, en vezels geven je een lekker vol gevoel. Ze zorgen ervoor dat je vol zit en niet gaat lopen snoepen en snaaien. Maar naast vezels bevat volkoren meel natuurlijk nog meer voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Volkoren is dus echt een goed idee. Niet alleen bij brood, maar ook zoals nu bij pannenkoeken en ook bij pastagerechten en rijstmaaltijden. Volkoren macaroni, spaghetti, penne en zilvervliesrijst zijn allemaal gezonde keuzes en een prima basis voor een gezonde maaltijd. Zeker voor kinderen met overgewicht is het verstandig volkoren producten te eten, juist omdat deze zo goed vullen en voorkomen dat je gaat snoepen en snaaien. Want dat komt het gewicht ten goede.

Interessant? Delen met je vrienden ››