Facebook Linkedin Twitter
Recept bietjes met appel en ui: Recept bietjes met appel en ui

Recept bietjes met appel en ui

Bietjes met appel (voor 4 personen)

bietjes met appel en ui Spruitjes en Zo!Wat heb  je nodig

  • 1 kilo rode bietjes
  • 1 grote ui
  • 1 pakje spekreepjes/blokjes
  • 1 appel

Wat moet je doen

Kook de bietjes gaar en laat ze even afkoelen. Snijd ze daarna in blokjes. Snipper de ui en snijd ook de appel in blokjes. Bak de spekjes gaar en laat de uitlekken op een schaaltje met keukenpapier. Bak de ui en voeg de appelblokjes toe. Voeg ook de spekjes weer toe en doe als laatste de bietjes erbij. Goed warm laten worden.

Je kunt dit gerecht los eten met gekookte aardappelen, maar er ook stamppot van maken. Wat je lekker vindt.bietjes gezonde groente kinderen met overgewicht

Waarom bietjes

Bietjes zijn lekker, ze kunnen warm en koud worden gegeten. Je kunt er zelfs soep van maken. Vandaag kozen we dit gerecht. de combinatie appel, ui, uitgebakken spekjes en bietjes is echt heel lekker. Bietjes zijn ook gezond, ze bevatten vezels en eiwitten en leveren maar weinig calorieën. Maar ze zitten ook bomvol vitamines en mineralen zoals vitamine C maar ook ijzer, kalium, calcium, fosfor en magnesium. Daarnaast is het ook een bron van antioxidanten. Kortom, die bietjes mogen echt regelmatig op het menu staan. Extra top van de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! gebakken spekjes zijn niet met meest gezonde bovendien zijn ze vrij calorierijk. Wil je ze vervangen denk dan eens aan gerookte kip of blokjes ham. Heeft je kind overgewicht dan is het zeker aan te raden de spekjes te vervangen.

Interessant? Delen met je vrienden ››