Facebook Linkedin Twitter
Recept bloemkool ovenschotel: Recept bloemkool ovenschotel

Recept bloemkool ovenschotel

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zijn dol op ovenschotels. Zo lekker en handig omdat je ze van te voren kunt klaar maken. Hoe lekker is dat, uit je werk komen en niet meer hoeven te koken maar alleen de oven aan te hoeven zetten. Dat scheelt echt veel tijd, want terwijl de oven zijn werk doet kun jij even lekker relaxen.

Recept: bloemkool ovenschotel (4p):

Wat heb je nodig:bloemkool ovenschotel

  • 1 bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 800 gram voorgekookte aardappelschijfjes (of zelf gekookt en in plakjes gesneden)
  • beetje peper
  • 100 gram geraspte kaas (hou iets achter om over schotel heen te strooien)
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 600 ml melk
  • 100 gram kip-reepjes

bloemkool ovenschotel Spruitjes en Zo!Wat moet je doen:

Was de bloemkool snijd hem in roosjes en kook hem in ongeveer 6-8 minuten gaar. Maak ondertussen de paprika schoon en snijd deze in stukjes. Voeg vlak voor het einde van de kooktijd de stukjes paprika bij de bloemkool en kook deze even mee. Verwarm ondertussen de oven op 220 graden. Maak de kaassaus: Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Goed roeren en zorg dat de bloem goed wordt opgenomen door de boter, bak 1 minuut. Voeg beetje voor beetje de melk toe. Voeg pas weer nieuwe melk toe als in de pan alle melk goed is opgenomen. Voeg peper toe en de geraspte kaas. Heel goed mengen, als alle kaas is gesmolten dan kip reepjes toevoegen.Vul een ovenschotel met een laag aardappelschijfjes, de bloemkool met paprika. Schenk er een paar lepels kaassaus over en eindig weer met aardappelschijfjes. Schenk de overige kaassaus erover en strooi nog wat geraspte kaas erover heen. In de oven op 220 graden afbakken gedurende 15 minuten.

Waarom bloemkool

Bloemkool is een makkelijke groente. Je kunt hem koken, stomen, roerbakken en ook soep van maken. Het is ook een gezonde groente. Naast vitamine C en vitamine K bevat de bloemkool onder anderen ook eiwit, thiamine, fosfor en kalium. Wist je dat bloemkool ook het stofje choline bevat, dat is een B-vitamine- en deze helpt bij de ontwikkelingen van de hersenen. Het verbetert het geheugen. Je wordt dus lekker slim van het eten van bloemkool:-)

Als binnen je gezin overgewicht een probleem is dan bieden de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! de oplossing. Alle coaches zijn gespecialiseerd op kinderen, voeding en overgewicht. De methode die zij gebruiken is kindvriendelijke en oplossingsgericht. Blijf niet rondlopen met overgewicht maar grijp in. Maak gerust een afspraak met een van de kindereetcoaches.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››