Facebook Linkedin Twitter
Recept: boekweit pannenkoek met blauwe bessen

Boekweit pannenkoeken met blauwe bessen (16 stuks)

Wat heb je nodig

  • 3 eieren
  • 125 g boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 ml melk
  • 2 el rietsuiker
  • 50 g boter
  • 150 g blauwe bessen (mag uit diepvries)

Wat moet je doen

Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en de eidooiers in een beslagkom. Zeef het meel en de bakpoeder boven de beslagkom met eidooiers en klop met een garde de melk erdoor tot een glad beslag. Klop de suiker erdoor. Zorg dat de gardes van de mixer ook vetvrij zijn en klop de eiwitten in 5 min. stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en schep er 3 of 4 hoopjes beslag van Ø 8 cm in. Leg op het ongare beslag een paar blauwe bessen. Bak de pannenkoekjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo door tot het beslag op is. Serveer direct.

Dit recept ben ik ergens op internet tegen gekomen en het is echt zo lekker. Heerlijk, maar nou moet ik wel zeggen dat ik dol ben op blauwe bessen.

Waarom blauwe bessen

Blauwe bessen danken hun blauwe kleur aan de stof anthocyaan. Deze stof heeft een goede werking op de hart- en bloedvaten. het zorgt er namelijk voor dat de vetophoping van bv. cholesterol in de vaten wordt verminderd. Dat is natuurlijk erg gunstig voor je bloedvaten. Daarnaast bevat deze bes ook veel vitamine C en antioxidanten. Met recht een superfood dus.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››