Facebook Linkedin Twitter
Recept broccoli courgettesoep: Recept broccoli courgettesoep

Recept broccoli courgettesoep

Als kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! willen we graag dat kinderen gezond eten. Voor ons betekent gezond eten onder anderen lekker veel groentes eten. Veel kinderen vinden dat lastig, maar als je slim en lekker kookt is het helemaal niet lastig. Deze soep bevat heel veel groente en is super lekker, bovendien is het zo klaar. En bijkomend voordeel, je kunt hem invriezen. Handig want zo heb je een voorraadje in de vriezer en als je dan een keer trek hebt tussendoor pak je gewoon een beker soep.

Recept broccoli/courgettesoepbroccolisoep goed voor kinderen met overgewicht

Wat heb je nodig

  • 1 stronk broccoli
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 700 ml water

Wat moet je doen

Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes. Was de courgette en snijd deze in plakjes, en die weer in kwarten. Fruit de uitgeperste knoflook in wat olie. Voeg de broccoli en courgette toe en bak dit even mee. Dan water en bouillonblokje erbij en laten koken. Na 10 minuten pureren met staafmixer.

Ook dit recept is super makkelijk, eigenlijk is gezond eten ook helemaal niet zo moeilijk. Want deze soep bevat maar een paar ingrediënten en is binnen een kwartiertje klaar. Het voordeel is echter ook dat deze soep veel groente bevat en dus zeker bijdraagt aan je dagelijkse hoeveelheid die je eigenlijk moet hebben. Per dag is die vastgesteld op 250 gram groente per persoon per dag. Veel mensen halen die norm niet en dat is jammer. Door regelmatig verse soep te maken haal je die hoeveelheden wel. Zeker voor kinderen is soep een makkelijke manier om groenten te eten. Dus maak eens wat vaker een lekker vers soepje, zoals deze bijvoorbeeld.

Als je kind overgewicht heft is het eten van voldoende gezonde zaken als groentes, maar ook andere voedzame zaken belangrijk. Vaak gaat een kind meer snoepen omdat er tekorten zijn in het lichaam. Er wordt bezuinigt op de gezonde dingen, vaak uit angst voor meer gewicht maar helaas werkt dit vaak averechts. Minder gezond eten lokt vaak meer snoepen uit. De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! kunnen jullie helpen als er sprake is van overgewicht. Maak gerust een afspraak.

Interessant? Delen met je vrienden ››