Facebook Linkedin Twitter
Recept broccoli ovenschotel: Recept broccoli ovenschotel

Recept broccoli ovenschotel

Broccoli is een echte superfood. De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! hebben dan ook heel wat recepten verzameld waarin deze groente is verwerkt. Zoals deze ovenschotel. Het recept is gemakkelijk en de smaak van dit gerecht is heerlijk. Zelf kaassaus maken smaakt zoveel beter dan uit een pakje!

Broccoli ovenschotelbroccoli ovenschotel Spruitjes en Zo!

 Wat heb je nodig:

 • 2 kipfilet in blokjes
 • 400 gram voorgekookte krieltjes gehalveerd
 • 400 gram champignons in kwarten
 • 1 stronk broccoli in roosjes
 • 1 oranje paprika in stukjes
 • paprikapoeder
 • olie om in te bakken
 • zout/peper

Voor de kaassaus:

 • 100 gram geraspte kaas (hou iets achter om over schotel heen te strooien)
 • 50 gram boter
 • 50 gram bloem
 • 600 ml melk

Wat moet je doen:

Kook de broccoli. Kruid de kip met paprikapoeder en bak deze in een beetje olie. Haal de kip uit de pan en bak de aardappeltjes goudbruin, voeg de champignons en de paprika toe en bak deze even mee. Voeg de gekookte broccoli toe en ook de kip weer. Bak alles even goed door elkaar. Maak ondertussen de kaassaus. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Goed roeren en zorg dat de bloem goed wordt opgenomen door de boter, bak 1 minuut. Voeg beetje voor beetje de melk toe. Voeg pas weer nieuwe melk toe als in de pan alle melk goed is opgenomen. Voeg peper toe en de geraspte kaas. Heel goed mengen, als alle kaas is gesmolten dan is het klaar.

Stort alles in een ovenschaal en giet de kaassaus erover heen.

Afbakken in de oven op 200 graden voor zeker 20 minuten (saus moet iets indikken en korstje iets bruin worden)

Dit recept zijn we ooit eens ergens op het internet tegen gekomen. De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zijn zelf een grote fan van ovenschotels. Vooral omdat je ze van te voren kunt klaarmaken en ze ‘s avonds alleen nog maar in de oven hoeft af te bakken. Handig op drukke dagen.

Waarom broccoli

Als er een groente is die echt de naam superfood mag dragen dan is het wel broccoli. Bomvol vitamines zit deze groene broer van de bloemkool. Vitamine A, C, K en E onder anderen. Maar ook de mineralen ontbreken beslist niet, kalium, fosfor, calcium, magnesium, seleen en zink om er maar enkele te noemen. Echt een groente dus die regelmatig op het menu mag staan. Naast deze ovenschotel kun je nog veel meer met broccoli doen. Koken, stomen, roerbakken, soep en zelfs in muffins doet deze groente het prima. Zoals de kindereetcoaches al zeiden, een echte superfood!

Voor veel kinderen met en zonder overgewicht is het eten van voldoende groentes soms lastig. Door meerdere groentes aan een gerecht toe te voegen krijgen ze vaak van alles wat binnen. Lekkere recepten helpen natuurlijk. De kinderen laten mee koken helpt ook. Want op die manier hebben ze er moeite voor gedaan, en zijn ze trots op wat ze hebben gemaakt. Wedden dat ze dan ook wel willen eten.

Interessant? Delen met je vrienden ››