Facebook Linkedin Twitter
Recept broodje ei met bieslook: Recept broodje ei met bieslook

Recept broodje ei met bieslook

Een heel klein en makkelijk recept. Maar wel lekker en om de variatie in het eten te houden zeggen de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zeker een keer uitproberen. Verse kruiden zijn het lekkerst, maar gedroogd kan natuurlijk ook. Heb je verse kruiden over? Tussen twee natte velletjes keukenpapier kun je ze langer bewaren in de koelkast.

Broodje ei met bieslook (2 broodjes)

Wat heb je nodigbieslook gezond

  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • 2 afbak broodjes (meergranen/volkoren)
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine ui
  • handje geraspte kaas
  • verse bieslook

Wat moet je doen

Verwarm je oven voor (kijk even op de verpakking van de broodjes). Snijd het kapje van de broodjes en hol het broodje uit. Smeer het broodje van binnen in met een klein beetje boter. Bak de broodjes in de oven af volgens de bereidingswijze op het pak. Snipper het uitje en giet een scheutje olie in een pan. Bak het uitje aan en kluts ondertussen de 2 eitjes in een bakje/mok met de melk door elkaar.  Als het uitje mooi glazig is geworden, voeg je de eieren toe. Blijf nu roeren terwijl het ei gaar wordt. Na een paar minuten is het klaar. Serveer de geklutste eieren in het broodje. Maak het geheel af met wat geraspte kaas en bieslook.

Zoals we al zeiden is variatie erg belangrijk. Ook voor kinderen met overgewicht. Als je wilt afvallen is steeds hetzelfde eten een echte valkuil. Zeker als dat eten effect heeft en het gewicht naar beneden gaat. Maar variatie is noodzakelijk. De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! kunnen jullie helpen  om meer te variëren.

 

 

Interessant? Delen met je vrienden ››