Facebook Linkedin Twitter
Recept broodje mozzarella met kip en kersen: Recept broodje mozzarella met kip en kersen

Recept broodje mozzarella met kip en kersen

Een beetje vreemde combinatie maar wel lekker. De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! kwamen ergens dit recept tegen en de vreemde combinatie trok direct aan. Veel kinderen vinden het proeven van nieuwe smaken vaak lastig. Ze zijn bang, stel dat ik het niet lust? Toch is het goed om nieuwe smaken te leren kennen. Stimuleer je kind daarom altijd om te proeven. Begin met ruiken, eventueel een likje en stel het kind gerust dat een hap eventueel mag worden uitgespuugd als het echt heel vies is. Na 1x proeven weet je vaak nog niet direct of je een smaak echt lekker vindt, zeker kinderen moeten vaker proeven om te wennen aan smaken. Soms wel 10x. Geef dus niet te snel op maar blijf proberen.

Recept broodje mozzarella met kip en kersen (4p.)

Wat heb je nodig:

  • 2 bollen mozzarella
  • 200 g kersen (diepvries, of vers ontpit)
  • 1 volkoren stokbrood of ander echt volkoren broodkersen met mozarella Spruitjes en Zo!
  • 100 g botersla
  • 150 g gerookte kipfilet (vleeswaren)
  • 15 g basilicum

Wat moet je doen:

Scheur de bollen mozzarella in stukjes. Halveer het stokbrood overlangs en beleg de onderste helft achtereenvolgens met botersla, kipfilet, mozzarella en kersen. Garneer met de blaadjes basilicum en bestrooi met peper. Leg de bovenkant van het brood erop, snijd in 4 stukken en serveer.

Er zijn van die recepten waarvan je denkt als je ze tegenkomt…dat kan niets zijn. Dat dachten wij bij deze ook. Kersen in combinatie met mozzarella en kip? Totdat we bedachten dat alle ingrediënten los van elkaar erg lekker zijn, dus waarom dan niet samen. Toch maar proberen dan en wat bleek, het was nog lekker ook! Jammer dat we niet meer weet waar we dit recept ooit tegen kwam, want misschien hebben ze nog wel meer vreemde maar lekkere combinaties.

Waarom kersen

Kersen zijn er niet het hele jaar door, wat de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! persoonlijk erg jammer vind want ze erg lekker. Gelukkig zijn ze wel uit de diepvries verkrijgbaar, wat ook lekker is maar toch niet zo lekker als de verse. Maar ja, beter iets dan niets zullen we maar zegen. Kersen bevatten veel vitamine A en ook vitamine C verder zitten er ook een aantal mineralen in waaronder koper, kalium, magnesium en fosfor. Ook qua calorieën zijn kersen gezond en een aanrader, want in 100 gram kersen zit maar 54 kcal. lekker snoepen dus die kersen.

Kinderen met overgewicht hebben vaak een sterke voorkeur ontwikkeld voor bepaalde producten. Ze eten regelmatig hetzelfde en wisselen niet voldoende af. Tijdens de trajecten die de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! bieden, is proeven en meer lusten dan ook vrijwel altijd een onderwerp dat wordt besproken. En altijd gaan kinderen meer eten en beter eten, want de kindereetcoaches weten gezond eten leuk te maken.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››