Facebook Linkedin Twitter
Recept: chili sin carne

Chil sin carne (of wel, zonder vlees)

Wat heb je nodig

  • olijfolie
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 theelepel chili (of meer als je van pittig houdt)
  • 1 theelepel komijn
  • klein groot tomatenpuree
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 400 gram bruinebonen of kidneybonen (afgespoeld)
  • 1 blikje mais
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika

Wat moet je doen

Ui in blokjes snijden en fruiten in wat olie. De aubergine en courgette in blokjes snijden en bij de ui in de pan doen. Knoflook uitpersen en toevoegen. Dan de chilipoeder, komijn en tomatenpuree toevoegen. Even 1 minuut mee laten bakken, dan de blokjes tomaat bijvoegen en een half blikje water erbij doen. Ongeveer 20 minuten laten pruttelen (langer mag en komt de smaak ten goede) en tien minuten voor het einde de bonen toevoegen. Voeg als laatste de mais toe en laat ook die nog ongeveer 5 minuutjes mee pruttelen.

 Lekker met zilvervliesrijst en een frisse salade!

Waarom geen vlees

Een dagje vlees kan geen kwaad, sterker nog het is juist heel goed voor je af en toe eens geen vlees. De aanbeveling voor vlees ligt op 500 gram per week per persoon, en dat is inclusief vleeswaren. Daar zit je al snel overheen, dus af en toe een dagje vleesloos is slim. Bovendien is het ook nog goed voor het milieu dat geen vlees eten. Trouwens, je mist het niet eens met dit recept.

Interessant? Delen met je vrienden ››