Facebook Linkedin Twitter
Recept: couscous salade

Couscoussalade

Wat heb je nodig

  • 75 ml groentebouillon
  • 50 gram volkoren couscous
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel gehakte munt
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper
  • paprikapoeder

Wat moet je doen

Schenk de 75 ml kokend hete groentebouillon (houd 4 eetlepel achter) over 50 g ongekookte couscous en laat ca. 3-5 minuten wellen. Snijd een halve komkommer en 2 tomaten in blokjes en schep met 1 eetlepel gehakte munt door de couscous. Meng 2 eetlepels citroensap met 1 eetlepel olie en 4 eetlepels groentebouillon. Breng op smaak met peper en paprikapoeder. Meng de dressing door de couscoussalade.

Waarom couscous

Couscous is een graanproduct dat bestaat uit kleine korrels gemaakt van tarwemeel en water. Couscous met voldoende graanvezel (meer dan 2,1 gram per 100 gram) staat in de Schijf van Vijf, zoals de volkoren variant. Deze variant bevat veel vezels en die zijn goed voor je en vormen een prima basis voor een maaltijd. Couscous is rijk aan koolhydraten en zoals gezegd vezels, maar het bevat ook B-vitamines, vitamine E en mineralen zoals ijzer, calcium, fosfor, kalium, magnesium en zink. Lekker af en toe op tafel zetten dus.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››