Facebook Linkedin Twitter
Recept couscous salade: Recept couscous salade

Recept couscous salade

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! vinden dit een heerlijke salade. Makkelijk klaar te maken, handig mee te nemen in een bakje en een prima alternatief voor een gezonde voedzame lunch. Ook voor kinderen is dit een aantrekkelijk recept. Probeer het maar eens uit.

Recept couscous salade

Wat heb je nodigvolkoren couscous gezond voor kind met overgewicht

  • 75 ml groentebouillon
  • 50 gram volkoren couscous
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel gehakte munt
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper
  • paprikapoeder

Wat moet je doen

Schenk de 75 ml kokend hete groentebouillon (houd 4 eetlepel achter) over 50 g ongekookte couscous en laat ca. 3-5 minuten wellen. Snijd een halve komkommer en 2 tomaten in blokjes en schep met 1 eetlepel gehakte munt door de couscous. Meng 2 eetlepels citroensap met 1 eetlepel olie en 4 eetlepels groentebouillon. Breng op smaak met peper en paprikapoeder. Meng de dressing door de couscoussalade.

Waarom couscous

Couscous is een graanproduct dat bestaat uit kleine korrels gemaakt van tarwemeel en water. Couscous met voldoende graanvezel (meer dan 2,1 gram per 100 gram) staat in de Schijf van Vijf, zoals de volkoren variant. Deze variant bevat veel vezels en die zijn goed voor je en vormen een prima basis voor een maaltijd. Couscous is rijk aan koolhydraten en zoals gezegd vezels, maar het bevat ook B-vitamines, vitamine E en mineralen zoals ijzer, calcium, fosfor, kalium, magnesium en zink. Lekker af en toe op tafel zetten dus.

Als kinderen overgewicht hebben is het belangrijk om gezonde voedzame maaltijden te serveren die goed vullen. Volkoren couscous vult prima en dat is fijn, want zit je buik vol met gezonde zaken dan is er geen ruimte voor ongezond dat weten de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! Tijdens de begeleiding van kinderen met overgewicht ligt de nadruk op gezond eten en  niet altijd op minder maar vooral op anders eten. Heeft jouw kind overgewicht en willen jullie daar samen met een kindereetcoach aan werken, neem dan contact op.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››