Facebook Linkedin Twitter
Recept : Gegratineerde zalm met spinazie

Recept: gegratineerde zalm met spinazie

Vis is gezond, en met name vette vis  vanwege de vis vetzuren die het bevat. Vette vissoorten, als zalm bijvoorbeeld mogen zeker één a twee keer per week op het menu staan. En met dit recept gaat dat zeker lukken. Geen moeilijke ingrediënten en handelingen. Lekker en simpel. Ik zeg, doe je best!

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets à 125 gram
  • 4 eetlepels demi-crème fraîchezalm
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (diepvries)
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gehakt of geperst
  • 800 gram panklare verse spinazie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200*C. leg de zalm in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met peper. Bestrijk elke filet met een eetlepel demi-crème fraîche en strooi de Italiaanse kruiden en de Parmezaanse kaas erover.
  2. Zet de schaal in de oven (5 – 8 minuten) en laat de zalm net aan gaar worden en licht kleuren.
  3. Verhit intussen de olijfolie in een wok en pers de knoflook erboven uit. Roerbak de spinazie op een hoog vuur in ca. 5 minuten beetgaar, laat het vocht verdampen. Voeg eventueel zout en peper toe.
  4. Maak op 4 borden een bedje van spinazie en leg de zalmfilets erop.

 

Lekker met tagliatelle, peterselie en citroen.

 EET SMAKELIJK!

Heb jij nog een lekker recept met zalm? We horen het graag van je! Zet het hieronder en deel je recept met ons en andere ouders.

 

 

 

 

 

Interessant? Delen met je vrienden ››